Av: Kapten badkruka
Sätoftaskolan, 6b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

ligga lågt så att kartan inte kommer i fel händer. Vi måste dra härifrån tidigt imorgon så vi inte får besök.
Timmarna gick och Jill kunde inte tänka på något annat än morgondagen och vilka faror de skulle vänta sig. Tillslut hade hon så mycket i sitt huvud att det kändes som om hjärnan skulle sprängas och hon somnade med en klump i magen.


Tidigt nästa morgon var de två syskonen uppe och på sin väg upp till det sagofyllda men samtidigt hemsökta berget.
Väl framme vid bergets fot fanns en liten, mörk och smal stig.
-Här måste det vara! pustade Jim ut.
De gav sig in på stigen och efter en stunds intensivt vandrande drog mörk storm in över den mystiska ön.
-Vi måste söka skydd! skrek Jill i de starka vindarna.
-Ja, kolla huset där uppe på klippan vi kan stanna där tills stormen är över, ropade Jim tillbaka.
De började sakta men säkert gå mot huset, men det var inte förrns de nästan var framme de insåg att den enda vägen dit var över en rutten hängbro som var ovanför ett dödsstup. Det ändrade inte Jills planer utan istället så tog de risken och började med långsamma steg ta sig över bron. Längst fram gick Jill sedan kom Jim. Efter en stunds vandrande på bron hörde Jill hur det knakade under hennes fötter, en av dem ruttna plankorna bröts itu och Jill trillade ner med ena benet.
-Ahh! skrek Jill med hjärtat i halsgropen. 
-Jag kommer Jill! ropade Jim med andan i halsen.
Jim sprang det snabbaste han kunde, han tog tag i Jills armar och drog upp henne med all sin kraft. När Jill hade kommit upp så ålade dom sig fram den sista biten av bron. Sedan sprang de bort till huset som visade sig vara ett gammalt rom lager. Jill gick fram till den stora träporten, hon tog tag i handtaget och den gled trögt upp med ett gnisslande ljud. 


Jill tog tag i sin mörkrädda bror och gick in. De satte sig vid, till deras stora förvåning, tre fulla romdrickande papegojor. 
Plötsligt brakade porten igen bakom dem och rummet blev kolsvart.
-Argh landkrabbor!....

Av: Kapten badkruka
Sätoftaskolan, 6b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka