Av: Kapten Virre
Nya elementar, 5 Viking

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Springa Bort till Lobster Bob,s koja där kan vi gömma oss. Ok Jill.  

Nu flås är flås vi flås framme Duns Jim?!. Aj Duns. A ha ha min bedövnings pistol funkar perfekt. Bra jobbat August, nu tar vi kartan och går hem med dem. Så klart min sköna. 

Aj mitt be ssshhhhhh. V ve vem vem är du. Jag är Lobster Bob den andra piraten här på ön. Den förste var Bamboo Jack. Aha, men var är vi. Ni mina vänner är i piraternas tält. Dem sover så nu sticker vi till kojan. Men vår karta då? Den har jag redan tagit. Bra nu springer vi till min koja. 

Nu sover vi... 

Vakna Sömntuta. Men jag vill sova mer Jill. Inte nu vi ska hitta skatten idag, mins du? Ja just det. Lobster Bob har kokat gröt. Ja det har jag, gröt med Mango, Min favorit. Bra då ska jag smaka. SMAKA!?!?!?!?!??! Du kommer äta allt. Så... det är gott. Japp jätte gott. Mmmmmm det var super gott. Jag sa ju det Jim du kommer älska den. Aha så ni heter Jim och Jill. Japp, men nu ska vi upp till berget. Vänta lite gröt till. Nej kom nu Jim okej Jill. Så vart ska vi? Vi ska min unga vän till grottan mot öst och där hittar vi skatten. Har du kompass? Ja, Skatten här kommer. Vi, vi tar skatten och allt. UPP MED HÄNDERNA!!! Rackarns Sjöborrar jag är fast. Nu langar du över kartan till oss. NEJ ALDRIG. Först kidnappar du barn sen dödar du dem. Just det jag är ju Lobster Bob.pst Jim ta den här pinnen. Ok Jill. På tre ett två TRE!! Dunk Dunk duns. Ja ni fick dem. Bra nu ringer vi polisen. Gå Jim och Bob jag ringer polisen. Tack, nu kör vi Jim.

Äntligen är vi framme. Här är det. Skatten ska vara... DÄR BOB DÄR ÄR DEN. Tjoho!!! Vi hittade den, nu kan jag fullända mitt uppdrag. Va?!?! Har du ett uppdrag. Ja, det är att köpa en biljett til The Reef. Koolt, kan vi få följa med. Ja det kan ni, ni förtjänar det. Mina vänner...

                                                                     Slut...

Av: Kapten Virre
Nya elementar, 5 Viking
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka