Av: snällapleasejagvillkommatillthereef
Björngårdsskolan, 4A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Nu måste vi… hitta skatten, men först få lite sömn…

 Elsa väckte dem och sa att dem behövde göra sig iordning till en ny vanlig dag. Jill sa till Jim att han kunde gå till stranden och hitta pärlor i sanden, men vad han inte visste var att på den sidan av ön, var den sidan där Lobster-Bob hade sin strand bar i sandens torra dyn. När han började komma närmare så såg han en underlig gubbe. När han kollade närmare såg han att det var KAPTEN BAMBO JACK. Han trodde att han måste sett fel för han dog för ungefär femhundra år sedan, för det hade tant Elsa sagt till dem.

-Vem har vi har då? Sa Lobster-Bob med en slug blick i hans solbrända och skäggartade ansikte.

-Jag är Jim…Sa han med en förfärad blick. Han var bered på att springa för livet vilken sekund som helst.

-Var inte rädd min vän, jag ska inte göra dig illa. Han kollade bakom sig och såg Lobster-Bob gå.

-Hur vet jag att jag kan lita på dig?

-Du behöver inte lita på mig för att jag ska hjälpa dig unge man. Sa Lobster-bob med en låg ton.

-Men tänk om jag inte vill att du ska hjälpa mig gubbe! Sa Jim med en kaxig röst, men innerst inne ville han verkligen att Lobster- Bob skulle hjälpa honom. Men sen kom han ihåg vad dem hade hört när dem sovit i natt, att Lobster-bob och tant Elsa skulle ta kartan någon gång och ta skatten för sig själva. Men han kanske kunde spela med…

-Okej då, men bara för att det börjar bli mörkt och för att jag känner mig ensam. Sa Jim.

-Den här, Men var försiktig när du går förbi han som sitter i baren. Han måste undra var jag är, och han kan bli lite sur när han inte får någon bra service. De började gå längs stranden så helt plötsligt så hörde han ett skrik bakom sig och såg en stor pirat som höll Lobster-Bob i benen så hans hatt föll av.

-SPR…ING!!! var hans sista ord…                                                                                                                                                        

Av: snällapleasejagvillkommatillthereef
Björngårdsskolan, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka