Av: jack sparrow
ryssbyskolan , 6

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-snabba oss, och skydda kartan så fort som möjligt. Så dem inte hinner ta den, sa Jill och såg oroligt på honom. 
Nu såg Jill Jims tårar falla  ner längst hans rödrosiga kinder. Jill gick fram till Jim och tröstade honom med en varm kram. Jim var fortfarande tyst efter kramen men tårarna fortsatte att droppa ner på Jills solbrända axlar. 
Nu satt båda två på golvet, plötsligt ställde Jim sig upp och stirrade på Jill. 
-Tror du att Lobster Bob kan hjälpa oss och hitta skatten? Han vet nog ungefär var den finns och är nog intresserad av saken.
 Lobster Bob brukade alltid berätta spännande och intressanta historier för Jim och Jill. Dessutom såg han ut som en gammal pirat och hade förmodligen  seglat på alla de sju haven.
På vägen till Lobster Bobs bar så mötte dem Asta, Beda och Clint som är tre papegoj-syskon och som pratde alltid i mun på varandra. Jill och Jim brukade skoja med dem och kalla dem Clint och company, för att Clint gillade att styra och ställa. Jill och Jim fortsatte att gå mot Lobster Bobs bar men Clint och company följde efter. När dem nästan hade kommit fram till baren mötte Jill och Jim den skäggiga Lobster Bob som var mycket andfådd på grund av uppförsbacken som leder ner till baren. Man såg hans stora leende från långt håll. Jill kollade på Jim som såg väldigt glad ut bara på grund av det där leendet som Lobster Bob utstrålade. När han kom fram till barnen gav han dem en stor kram.
-Hej! Vad gör ni här?
-Vi undrar om inte du skulle kunna hjälpa oss med en sak?
-Absolut det klart att jag ska hjälpa er, så många gånger ni hjälpt mig med baren måste ni ju få hjälp tillbaka någon gång.
Jim och Jill gick närmre honom och viskadé,
-kan du hjälpa oss att gömma en karta?
-Jaså, så ni fått tag på en karta här på piratön?  Viskade han tillbaka.
-Ja, vi tror att den leder till en skatt uppe i bergen, sa Jim.
Lobster Bob nickade tillbaka och log mot dem.
Jill, Jim och Lobster Bob började gå upp mot berget.
-Här är den, sa Jim så högt av glädje.

Av: jack sparrow
ryssbyskolan , 6
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka