Av: black pearl
marlaryds skola, 6a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

sticka innan gryningen. De tog sina saker och stack men de gick in i en djungeln. När de hade gått en bit in i djungeln hör dom konstiga ljud men de brydde sig inte. De fann en grotta. Jim och Jill tänkte att de kunde stanna där under natten. De gick in i grottan och lade sig ner för att sova. När gryningen kom så stack Jim och Jill. De tittade på kartan men såg inte var de var. De gick lite mer och sen såg dom en stor klippa precis som på kartan så de fortsatte att gå. De hörde ett ljud, det var den mörka rösten. Den sa: - De måste vara här någonstans de kan inte ha hunnit långt, sa den mörka rösten. Jim och Jill tittade på varandra och viskade att de skulle gömma sig i en buske och det gjorde dom. De hörde fotsteg komma närmare. Vi såg att det var Elsa och Lobster Bob. De försökt ta våran karta tänkte Jill men Elsa och Bob såg dem inte så de stack vidare. När vi inte såg dom mer så stack vi igen. Vi kom till en staty och vi tittade på kartan. Vi var på rätt spår. Vi blev jätte hungriga och kom på att de hade sett bananer innan, så Jim och Jill gick tillbaka en bit och såg bananerna. De plockade några och satte sig för att äta. När de har ätit tittade de på kartan och gick mot statyn igen. De bestämde sig för sig för att sova vid statyn men innan det tog Jill upp sin kamera. Hon tog en bild på kartan som minne. De somnade och på morgonen var kartan borta men Jill hade ju tagit en bild kvällen innan som tur var. Jim och Jill hade fortfarande en chans att hinna före. De sprang och skyndade sig förbi djungeln och kom till en flod. Hur ska vi komma förbi? sa Jill. Titta Jill, lianer. Vi kan ta fast i lianerna och komma förbi floden, sa Jim. Men är det verkligen rätt väg? sa Jill. Jim svarade: - Vi tar en genväg. Jill sa: - Okej. De tog tag i lianerna och kom till en underjordisk grotta de gick in och såg skatten. Jim hittade en nyckel så de öppnade kistan och såg att det var en äkta skatt. De tog skatten och stack. Sen byggde de en flotte och tog med skatten.    

Av: black pearl
marlaryds skola, 6a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka