Av: Maja
Ljungbyskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

följa efter dem.

Så Jill och Jim smög efter de två personerna. Men efter en stund viskade Jim

-Vi måste gå tillbaka till kojan, Elsa kommer ju vara orolig om vi inte är där i närheten.

-Ja, du har nog rätt, sa Jill

Så de två syskonen smög tyst tillbaka till kojan. Eftersom det bara var trettiofem minuter kvar tills det var gryning började Jim och Jill småspringa. Plötsligt tvärstannade Jill och sa

-Vår karta är ju kvar i kojan! Tänk om det är vår karta som leder till den där skatten!

-Va?, Nej det kan omöjligt vara vår karta, sa Jim.

-Men vi kan väl gömma kartan ifall att det är så?, sa Jill.

-Ok, sa Jim motvilligt.

Jim och Jill började springa mot kojan. Efter tre minuter var de vid kojan och gryningen började närma sig, Jill och Jim letade efter kartan där de hade lagt den när de kom till The Reef för tre dagar sedan. Men den var inte där!

-Var är den? Frågade Jim

-Jag vet inte! Jag la den här på skrivbordet, sa Jill stressat.

Efter fem minuter hittade Jim kartan i byxfickan på byxorna som Jill hade haft på sig när de kom till ön. Efter de hittade kartan tog Jill kartan och sprang iväg för att gömma den. Jill sprang till där de brukar tända en brasa för där fanns det massa högar med grus, det är perfekt tänkte Jill för sig själv. Brasan brann fortfarande och det sprakade så mysigt. Plötsligt hördes det ett prasslande bakom palmerna. Det var ett par gula, stora ögon i den stora busken bakom de stora palmerna. Jill tog en vedpinne i handen ifall varelsen med de stora gula ögonen skulle attackera.
Samtidigt som Jill gick närmare och närmare varelsen satt Jim i sin säng och tittade ut genom fönstret. Jim var super uttråkad så hon tog sin bok som hette Harry Potter och halvblodsprinsen och började läsa. Men då slogs dörren upp och tant Elsa och en lite yngre man i ca 30 årsåldern kom in i kojan och frågade var kartan var. Jim ljög och sa att hon inte visste, men Elsa trodde henne inte.

Av: Maja
Ljungbyskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka