Av: Kapten LaTy
Ljunbyskolan, 5:an

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Nu måste vi hitta kartan innan någon annan hittar den.

Vi gick lite in i skogen och där hittade vi ett gammalt hus.Vi gick in och där inne var det  två skelett som hade fått en kniv i magen.Vi tog varsin kniv om vi behövde skydda oss.Vi tittade runt i huset men sen märkte vi att det finns en till våning.Vi gick up dit och kollade runt.

- kolla jag hittade kartan,sa Jim.

-vad bra nu kan vi gå ut,sa Jill.Jag tror kartan leder till en grotta och där inne ska skatten finnas.

Vi gick lite och då kom vi fram till grottan. Det var skyltar överallt. Det stod ingång förbjudet.Men jag och Jill vi var inte rädda för att vi hade knivarna med oss.Jim och Jill hittade en dörr dem försökte öppna den dörren men den var låst.De gick vidare

-kolla här Jill två skelett till,sa Jim.Tror du vi kommer att dö innan vi hittat skatten.

-Nej det tror jag inte så kom nu,sa Jill.Vi måste hitta skatten.

Efter en stund så kom vi fram till slutet av grottan.Det var typ en helt annan värld.

- Det är säkert här skatten är sa,Jim.

-Mm,sa Jill

De gick runt ett tag och efter en stund så hittade de ett berg. De gick upp för berget och där hittade de skatten. De öppnade kistan och där hittade de en nyckel.

-Den kanske är till den dära dörren i grottan,sa Jim.Dem sprang tillbaka och efter en stund kom de fram till dörren.Det tryckte in nyckeln öppnade dörren……………………….?Av:Lana Mohammed och Tyra Svensson

Av: Kapten LaTy
Ljunbyskolan, 5:an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka