Av: Papegojan M
Sätoftaskolan, 6b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

...skynda!
Jill drar ner blixtlåset på sin sovsäck och går fram till trädörren som hon öppnar långsamt. Den kalla vinden från havet blåser igenom henne hår och hon känner hur håret reser sig i nacken. Hon får syn på skattkartan och viker snabbt ihop den och lägger den i innersta facket av den bruna ryggsäcken hon fick av mor.  
-Kan vi inte vänta till gryningen, det är ju jätte mörkt vi kommer inte se något.. säger Jim och gäspar stort.
-Vi måste hitta skatten innan dom gör det förstår du väl!? Dessutom har vi ficklampor! svarar Jill och spänner ögonen i sin mörkrädda bror som suckar högt. 


Efter några minuter har även Jim kommit upp ur sin sovsäck och syskonen slänger igen den söndriga trädörren efter sig. Dom tittar på varandra och gör en snabb high-five, precis som dom alltid gör i början av ett nytt äventyr. Dom smyger bakvägen upp och klättrar tysta som möss upp för det branta berget. Jill häver sig över kanten och sträcker sin hand till Jim som kämpar den sista biten. När även Jim kommit upp för berget ser dom ett ljus tändas i tant Elsas hus och Jill tar tag i Jims hand för att sedan dra in honom bakom en buske. Jims hjärta hoppar över ett slag och han märker att han klämmer hårt i Jills hand. 


Efter 10 minuters följande av den slitna kartan kommer dom fram till den plats där skatten är utplacerad på kartan. Jim tänder ficklampan och häver fram:
-Ska, skatten, den är borta...
 

Av: Papegojan M
Sätoftaskolan, 6b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka