Av: Det gyllene sabeln
Sätoftaskolan, 6a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Jag vaknade nästa dag av att solen sken på mina ögon. Jag såg hur Jim redan hade vaknat och åt på en macka. 
Jag tog kvickt på mig mina kläder  och gick till Jim.
-Hur länge har du varit uppe? frågade jag och Jim svarade:
-typ en kvart. 
-VAD VILL DU HA PÅ DIN MACKA JILL? skrek tant Elsa från köket. 
-Jag vill ha piratost tack! svarade jag tillbaka. 
Medans jag såg på hur Jim snabbt åt upp sin macka tänkte jag på i går kväll. Vad hade de egentligen pratat om? De sa något om en Jack och en skatt uppe i bergen.
Just i den srunden kom Elsa och gav mig min piratsotmacka. Jag tog emot den och insåg att Jim redan var borta. Jag gick bort från bordet för att leta upp honom. Så fort jag lämnade kojan såg jag honom sitta längst upp på en klippa. Det verkade som han letade efter något. Jag tog ett bett från min macka och slängde in den i buske. Sedan klättrade jag upp till Jim uppe på klippan.
-Det här med skatten uppe i bergen, vad tror du det är sant? frågade Jim så fort jag kom upp bland klipporna. 
-jag vet inte riktigt men jag.... 
Mer hann jag inte säga innan Elsa sa att vi skulle ner från klipporna genast.
Timmarna gick och till slut skulle vi gå och lägga oss. 
Mitt i natten vaknade av att något väckte mig. Det var Jim som skakade min kropp. 
-Vi måste sticka! NU! viskade han och jag reste mig långsamt ur min säng. 
Jag var helt nyvaken och fattade knappast vad som hände. Jag såg hur Jim började klättra upp i de stora bergen. Jag hade inget val utan att följa efter honom.
-Var är du på väg? frågade jag honom och han bara såg på mig. 
Jag började klättra efter honom och vi var snabbt uppe i bergen. Vi hörde småljud inne från en av grottorna. Jim blev snabbt rädd. Han gömde sig bakom mig och jag började gå långsamt framåt in i grottan. Ju närmare vi kom ljuden desto mörkare blev det. Till slut var vi så nära ljuden att vi inte såg något alls. Till slut hörde vi ljuden jättehögt. Plötsligt slutade ljuden. Vi kollade bak och vi kunde inte tro våra ögon på det vi såg...

Av: Det gyllene sabeln
Sätoftaskolan, 6a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka