Av: Bamboooo
Svandammsskolan, 4A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim! nu måste vi ut och leta efter skatten med vår hemliga karta. Dom smög ut ur kojan och smög försiktigt in i skogen. Och började leta  efter ett ställe att gömma sig i. Jill sa att dom måste börja leta tidigt i gryningen. Nästa dag sa Jill  att dom skulle klättra upp i bergen. Dom började spänna fast rep,linor och sånt. Dom började klättra upp för det höga berget mount bamboo. Jim tappar taget och faller ner för berget och skadar benet. Jill kollar på benet och säger att det är brutet för Jill har en rönk maskin. Jill får klättra med Jim på ryggen upp för mount bamboo. När dom äntligen kommer upp så ramlar Jims ben av så han behöver trä ben som dom tillverkar sten och trä. Jim och Jill är jätte ledsna dom sover på toppen över natten. Jill säger att dom ska klättra ner och leta nästa dag. Nästa dag  hittar dom en liten smal ingång till grottan dom går in genom ingången och använder sin ficklampa. Det är mycket mörkt dom ser nästan ingenting även fast dom har en ficklampa. Dom klättrar vidare i tunneln dom hittar ett dött Skellet i grottan. Dom kryper vidare i den tunna grottan dom hittar typ som en liten hamn dom är jätte glada dom hittade hamnen där bamboo jax har sina sjörövar skatter. Men dom hörde rösten som lät som Elsas och den krassliga rösten igen. Jim och Jill sprang till den närmaste grott gången. Dom såg två skuggor röra sig men sen såg dom personen det var tant Elsa. Men bredvid stod mannen myten legenden Lobster Bob. Jim och jill sprang ut ur tunneln upp på berget ner i skogen och gömde sig. Under natten försökte dom bygga upp en koja gömma sig i. Dom använde sig av trä plankor kvistar grenar och rep dom smög ner och hämtade vatten ibland. Dom tänkte smyga och hämta skatten så dom inte svälter  ihjäl så nästa dag ska dom hämta Skatten! Nästa dag  smyger dom försiktigt försiktigt så att dom inte blir sedda av tant Elsa och lobster bob. Dom anländer till skatt kammaren för andra gången. Dom smyger på ett skepps vrak och ser en kista som har ett litet nyckel hål. Men dom har ju ingen nyckel sen! Dom hör ett litet kvävande ljud det kommer från vraket. Dom smyger ner och ser ett skelett som har handen utsträckt med en guldig nyckel hängande från nävarna. Skelettet hade en pirat hatt och där stod det såhär :ta nyckeln med respekt lyft på hatten. Dom lyfte på hatten och såg en konstig hand stil som löd såhär :du hänga nåt av samma vikt som nyckeln. Dom kom direkt på den där lilla mini boken som dom ägde. Dom tog ett snöre och knöt runt den lilla mini boken som handlade om pinokio. Dom hängde försiktigt fast boken. Men det funkade inte dom sprang från båten som nästan sjönk med kistan och nyckeln. Men dom öppnade kistan och fann den coola skatten dom reste hem till England och levde coola i resten av sina liv och tant Elsa och lobster Bob. Miste sitt liv av svält. Och Jim och Jill ägde folk på gatan och låtsades vara swag.
 
 
   
 
 
 

Av: Bamboooo
Svandammsskolan, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka