Av: lovisen
bruksskolan, åk 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 Nu måste vi skynda oss till tant Elsas bibliotek! 

-Är du säker att det inte finns ormar eller något annat?? Även fast jag har varit där flera gånger så vet man ju inte. Sa Jim som att han var väldigt rädd. 

-Ja det är klart det finns inga ormar eller något annat! Sa Jill. 

-Okej! Sa Jim osäkert. 

-Och sen skulle jag aldrig låta dig skadas! Sa Jill. 

Dom packade alla sina saker och gav sig iväg. Jim och Jill gick till tant Elsas bibliotek. Jim läste en bok om leksaker och hur man dödar ormar och kryp. 
Medans Jill läste en bok om att hitta skatter och döda gamla farliga pirater. 
Men just då så hittade Jill en gammal skattkarta som leder till den där skatten som dom där två märkliga personerna pratade om.  

- Jim kom och kolla vad jag hittade! 

-WOW! Vad är det?? Sa Jim. 

-En skattkarta såklart!! Sa Jill som att Jim var helt dum. 

Dom bestämde sig för att följa kartan och hitta skatten eller vad som nu gömde sig där. Dom tog alla böcker dom behövde och sina saker sedan gav dom sig iväg.  
Dom behövde gå på toa, sedan måste dom fortsätta om dom ska kunna komma dit innan alla andra. Dom följde kartan och såg ett berg. Dom måste komma över berget, men det tar för lång tid att gå runt. Dom måste klättra över berget.  

-Är du säker på det här Jill, vi har inte så mycket skydd. Sa Jim. 

-Ja då, om vi vill hitta skatten så måste vi klättra över berget. Sa Jill säkert. 

-Okej, men om vi dör så är det ditt fel. Sa Jim. 

Jill skrattade och gick iväg upp för berget. 

Dom fortsatte dag och natt. Sedan efter två dagars vandring och en natts söms så hittade dom det. Dom hittade skatten, men det var något annat där också. En skurk! Jim blev genast rädd och skrek så högt han kunde. Men det var ingen skurk. Det var
 Lobster bob. Han stod och vaktade skatten. Så dom fick aldrig tag i skatten.
 Dom sa inget till Tant Elsa om deras äventyr. Eller någon annan, innan Tant Elsa råkade höra dom prata om det. Det blev struligt men till slut så blev allt bra.                  

Av: lovisen
bruksskolan, åk 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka