Av: Kapten Elias
Vånga skolan , 4
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Fly säger Jim. Okej kartan visar att vi ska till ett stort piratskepp. Okej vi fortsätter. På morgonen vakna Jim klockan halv 6 han sa: vi måste fortsätta okej säger: Jill.Nu drar vi. Oj vad är det där för piratskepp sa Jim. Plötsligt kände Jill en hand gripa tag i nacken. Hjälp skrek Jill och grät. Öh var är vi sa Jill skvark! Ni är på kapten Rödskäggs piratskepp.Ånej. aaar ta de skrek piraten. Spring sa Jim! Stanna annars får ni gå på plankan med hajarna. Nej spring bara sa Jim. Skvark lyssna annars får ni hamna i fängelsehålan. Hämta kanonerna skrek Kapten Rödskägg.Jill sa Jim jag ser skatten fast det är galler runt om skatten. Fast sa Kapten Rödskägg. Nu kommer ni ångra er stort jätte mycket sa Kapten Rödskägg. Nej skrek Jim åh nej sa Jill de har svärd. Aaaaaa!!!!! NEJ!!! Skvark!!! Besegrade... Aj det gör ont jag blev huggen. Oj det blöder. Jaa. PANG!!!! Aaaaaa!!! Hjälp de skjuter med kanonerna. Några minuter senare.Öh vad hände sa båda två på samma gång.Nej skatten är på andra sidan av det här rummet bredvid oss. Det är ett hål i taket vi kan fly men vi kommer inte kunna upp dit.Jim ställ dig på mina axlar då når vi upp till hålet, och då kan du dra upp mig! Smart sa Jim.Några minuter senare. Så sa Jill Jag. Jag ser skatten Jim. Oh sa Jill vad bra men det är vägar runt om den. Jag vet hur vi kan komma in dit och fly. Okej då gör vi det. Hörrni fåntrattar sa Jill kom och ta oss om ni kan slöfockar. Vad sa ni! Är du döv! Kom och ta oss era Morsgrisar. Lägg av och reta upp oss snart blir riktigt riktigt arg!!! Slå oss om ni kan då! Aaaaaa!! Pang!!

Nej skatten är lös sa Kapten Rödskägg. Kom sa Jim vi tar skatten och sticker härifrån. -låt skatten vara annars tar vi er. -Lyssna inte spring bara... Någon timme senare. Wow sa Jill v i tog skatten. -Öppna den sa Jim. Oj det är smycken diamanter, guldklimpar silver. Och två svärd! Det är Kapten Rödskäggs svärd vi är rika! Ha vem var det där...

Av: Kapten Elias
Vånga skolan , 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka