Av: Drakarnas Värld
Gantofta skola, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi få tag på skattkartan, hojtade Jill energiskt.

Timmarna virvlade iväg och snart hade syskonen fått tag på skattkartan genom att ha smugit in diskret till Lobster Bobs bar.
Jill kollade länge på skattkartan som hon höll. Den visade många platser som hon kände igen men också en del som hon bara hört i sagorna.
-Drakarnas värld, var inte det en saga tant Elsa berättade för oss en kväll vid elden? frågade Jill högt.
-Jo, svarade Jim lite fundersamt och pekade på en svart text där det stod Drakarnas Värld. 
Båda barnen kollade varandra i ögonen ett långt tag, de visste att nu var det dags för ett nytt äventyr.

-Vi tar Lobster Bobs gamle segelbåt och tar oss till sjöss över The Reefs stora kuster och bukter. Jag tror att den ön som finns framför oss nu, mumlade Jill men blev avbruten av hennes lillebror. 
-Är ön som kallas för Drakarnas Värld, konstaterade Jim lugnt medan han satte sig i den slitna,gamla bruna segelbåten i skymningen.

Nu satt både Jim och Jill tysta i den gamle båten, de såg hur molnen blev svartare och svartare.
-Jill jag är rädd, sa Jim hjälplöst när syskonen hade hoppat ur båten och gått in i en grotta som är uppbyggd av en vulkan. 
-Varför det? frågade Jill lite kaxigt, men insåg hur ängslig hon själv blev nu. Massor av skräckinjagade drakar stod framför henne med en intensiv blick på syskonen. 

Jim knep ihop och försökte behålla lugnt men kunde inte göra det när han såg att den 300-årige döde gamle piraten Bamboo Jack stod framför honom med en intensiv blick fäst på honom.

Samtidigt blev  Jill tagen hårdhänt på sin axel och plötsligt insåg hon att ett par okända pirater hade tagit fatt i henne. Jill kände hur hennes hjärta började dunka snabbare. 

Jim såg sig nervöst omkring medan Bamboo Jack fortsatte stirra på honom.
-Jill, var är du? frågade han helt gråtfärdigt. Jim snörvlade tyst för sig själv när en stor, ståtlig,röd drake dök fram mot honom. 
-Dragona, sa draken i en mystisk,okänd och hemsk röst.

Av: Drakarnas Värld
Gantofta skola, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka