Av: Sandra
Internationella Engelska Skolan Västerås, 5a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

.Vi måste gå nu. Jill klättrade ner för kojan smidigt som katt medans Jim ramlade ner.Pang! Jill gav Jim en mördande blick. De hörde steg komma närmare men när personen kom fram var det varken Elsa eller Lobster Bob utan det var en pirat med rufsigt skägg och piratdräkt."Det ser ut s-som Bamboo Jack stammade Jim fram"."Va inte löjlig klart det inte är sa Jill fast lät inte övertygad."Piraten klev fram och sa: "Han har rätt jag är Bamboo Jack men jag är ofarlig."Ni kanske tänkte att jag skulle vara död men tiden står still här på den här ön. När jag såg att ni var ute efter min skatt  tänkte jag att jag skulle kunna hjälpa er. Jag är för gammal för att ta mig igenom utmaningen ditt men jag kan visa er vägen. Ni kanske har kartan fast det kan ändå vara svårt att spåra. Tvillingarna litade på Bamboo Jack och följde efter honom.Tillslut kom dem på en havskant.Bamboo Jack sa  att de måste hoppa ner men det fins massa faror där.Tvillingarna gav varandra en blick. Osäkerheten varade en liten stund för sedan hoppade dem.Tvillingarna hoppade och ramlade i vattnet. Snart hörde de Bamboo Jacks röst ovanför som sa att hitta en stor röd pärla. Jill hade oturen att ramla med båda fötterna på en taggig korall och kunde inte simma.Snart kände båda hur de de börja sväva upp i luften men det var bara Elsa som drog upp dem med ett fiskespö."Jag förklarar allt så snart ge mig bara kartan sa Elsa."Jim och Jill var för trötta för att protestera så de överlämnade den bara.Hon gick till en stor sten med ett hål i mitten. Hon letade i fickan och tog sedan fram en röd pärla och lägde den i hålet."Du hade pärlan flämtade Jim."En gång öppnades i jorden. Det var fullt med juveler och guld.Elsa slängde kartan där utan att ens nudda skatten.Sedan stängde hon gången."Kom nu sa Elsa."De satte sig och Elsa började sin berättelse."Bamboo Jack lurade mig och Lobster Bob också förut precis som er. Den jag pratade med förut var en annan person på ön. Men vi behöver inga rikdomar vår vänskap är mer värd.

Av: Sandra
Internationella Engelska Skolan Västerås, 5a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka