Av: Kapten Glasöga
Turingeskolan, 5ac

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

hitta skatten! Du hörde dem. Det finns guldmynt var och varannan dag!

- Nu?! Är du galen det är för tidigt… vi gör det imorgon, svarar Jim

- Nej! Vi gör det här snabbt innan de får reda vart vi har kartan! Säger Jill och reser sig upp ur sängen.

Jill reser sig upp och tar på sig sin dunjacka, sina sandaler och sin mössa. Jim kollar på henne och inser att hon tänkte gå utan honom.

- Vad håller du på med?! Viskar Jim med skrikig röst.

- Jag ska hitta skatten med eller utan dig, svarar Jill.

Jim gäspar och reser sig upp. Han tar på sig sina skor, hans mössa, jacka och handskar.

- Du får ta väskan, säger Jill och sträcker fram väskan.

- Men! Säger Jim

- Inga men! Säger hon och ger honom kartan.

Jim stoppar in kartan i väskan, sätter på sig den och kollar ut ur fönstret.

- Kusten är klar! Viskar Jim och öppnar dörren.

KAPITEL 2

Det gnisslar och knakar när Jim försiktigt öppnar den gamla kojans dörr. Jim ger väskan till Jill och klättrar ner. Det blåser mycket när Jim försiktigt tar sig ner för stegen. När Jim har kommit ner på det mjuka gröna gräset så sträcker han ut sina armar redo för att ta emot väskan. Jill kastar ner väskan till Jim. De kämpar allt de har mot den mystiska grottan där skatten ligger. När de nått grottan så börjar det lysa i horisonten. Det var soluppgång.

- Nej nej nej! Vi måste skynda! innan alla vaknar! Säger Jill oroligt.

- Alltså.. Jag börjar ge upp. Vi klarar det inte, säger Jim och suckar.

- Nej! Var inte så negativ! Vi kan klara det men jag klarar det inte utan dig. Syskon håller ihop punkt slut, säger hon och sträcker ut handen. 

- Okej. Jag gör det, säger han och tar tag i hennes hand.

Tillsammans går de ner i den djupa grottan. Det är mörkt och det finns mycket spindelnät hit och dit. Deras fotsteg ekar och till slut får de syn på något som glänser. Det var skatten. De skriker av glädje, hoppar ner i guldet och tar så mycket de kan. Syskonen seglar iväg från The Reef och lever rika i alla sina dagar.


Slut!

Av: Kapten Glasöga
Turingeskolan, 5ac
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka