Av: Vad händer?
Klöxhultsskolan, 6C

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim, nu måste vi … 
Mer hann Jill inte säga för än allt svartnade. 

Jim vaknade av ett brummande ljud. Han kollade sig runt i något som han aldrig sett förut, och såg sin syster. Omgivningen var knappast en meter i diameter. Det var nästan helt svart i rummet, de såg inte mycket. Det kändes kallt och metalliskt när de låg på golvet. En känsla de inte är vana vid. De känner obehag! Jim skakar till sin syster som rycker till och slår huvudet i väggen.   
-Hey! Va tysta! Hördes en mörk röst framför dem. Det stelnade till i alla muskler. Aldrig har de blivit tillsagda på det viset förut. Det dröjde en stund förrän de hörde något, denna gång inte en mörk och manlig röst utan en nästan pipig röst. Den lät nästan som Elsas röst. Tänk om det var! Jim försökte krångla sig ur greppet av repen runt sina händer men lyckades bara med att få skavsår runt handleden. 
-Dessa rep är alldeles för hårt knutna för att vi ska kunna göra något! sa Jim tyst för att personerna framför dem inte skulle höra. Det hade börjat mörkna utanför och Jill hade kommit in i en djup sömn. 

Mitt i drömmen tvärnitade bilen och Jill for med huvudet rätt in i sin broders bröstkorg och Jim, som själv också drömde, vaknade till med andan i halsen.  
“Vad händer” sa Jill med hög ton på rösten! 
Allt var blurrigt efter detta för båda... De hörde däremot vad de trodde var Elsas röst och likaså den mörka. De sa, “Vad ska vi göra med barnen?” “Ge dem till chefen, det var ju tanken från början! Du och ditt minne alltså”. Sekunderna efter klickade det till framför dem med ett dån tätt därefter och sedan öppnades dörrarna bakom dem. Ljuset var bländande fast inte likt det ljus de var vana med att se. De som är vana att se en gul sol fick nu se vita strimmor av lysande ljus rad på rad i taket. 

De sattes på stolar mitt framför en person med skugga i ansiktet. Rösten sa, “Kan ni tänka er att ta emot ett tropiskt äventyrsland?”. Jim och Jill, som båda var tumlade av allt de upplevt, kollade på varandra.

Av: Vad händer?
Klöxhultsskolan, 6C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka