Av: Kartans andra del
Klöxhultsskolan, 6B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi ta oss härifrån. Jim och Jill sprang det snabbaste det någonsin sprungit. De sprang förbi en massa palmer som såg ut som monster i månskenets ljus. Efter ett tag började deras ben att värka mer än någonsin. Allt som fanns i deras huvuden var att de behövde ta sig därifrån. Jill som var yngst orkade inte mer, han ställde sig och lutade mot ett stort träd. Han flåsade och var helt svettig i pannan. Jill verkade se i syne för plötsligt såg han en båt full med godis på land. Han sprang mot det som han trodde var en båt och plötsligt hördes en smäll. BANG! 
På bara några sekunder försvann Jill ned i marken. Paniken spreds i Jims kropp och han sprang fram till hålet. Det var inget hål utan några få och ruttna träplankor som hade gått sönder. Spikarna som satt fast i marken hade lossnat och trillat av. Under träplankorna satt Jill med en enorm huvudvärk. Han kliade sig i bakhuvudet och hans blonda hår var alldeles jordigt. Killarna såg ett ljus längre in under marken. Nyfikenheten tog över och killarna följde ljuset. De kom fram till en brun dörr som satt fast med några svarta muttrar. Jim satt handen på det svala handtaget och öppnade dörren. Det såg ut som att någon bodde där. Väggarna var gjorda av stenblock och rummet kändes inte så hemtrevligt. På en vägg hängde ett fotografi av Elsa. Bor Elsa här? Det stod en stol som var randig längre bort i rummet. Bredvid stolen stod det ett bord som hade ett djupt hål i mitten. 
Mer av rummet hann inte killarna se för att dörrhandtaget vreds ned. Elsa kom in i rummet och killarna gömde sig under det håliga bordet. Under bordet låg en liten, skrovlig och gammal pappersbit. På pappersbiten var det ett kryss. Tanken slog killarna direkt. Det där var den andra biten av kartan, den som inte killarna hade.  Elsa gick fram och tillbaka över trägolvet och böjde sig över bordet som Jim och Jill satt under. Jim och Jill höll andan medans de önskade att de inte var där. Kommer Elsa hitta dem?  

Av: Kartans andra del
Klöxhultsskolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka