Av: Skatten
Klöxhultsskolan, 6b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi gå, sa Jill.  

Jim vaknade av att Jill stod med sitt ansikte rakt framför honom. Jim kollade på Jills ansikte som om han undrar var som föregår. Jill viste direkt vad Jim undrade. Jill sa att det är nu vi har chansen att hitta skatten. Jill sa att igår eftermiddag pratade han med tant Elsa om den försvunna skatten som hon grävde ner när hon var en liten tös. I den försvunna skatten sa hon att det fanns en enorm skattkista med guldiga halsband, smycken av stora diamanter och det viktigaste av allt en telefon. Med den telefonen skulle vi ha chansen att ringa våra föräldrar som vi inte har pratat med över fem år. Han sa också att tant Elsa har en halva av skattkartan, och det är den skattkartan som ska leda oss till den försvunna skatten. Som ingen har hittat innan. Fattar du nu frågade Jill till Jim, Jim skakade på huvudet med ett smil. 

Vi tog våran packning och gick. Solen började synas och vågorna svajade med den lilla vinden som fanns kvar. Jill ropade på Jim och sa att han måste skynda sig. Du hade väl inte glömt att ett dygn bara har fyra timmar? Nej det har jag inte, svarade Jim. Jim sprang fram till Jill och kollade på det blåa vattnet. Jag ville hoppa i sa Jim. Absolut inte, sa Jill och kollade med ett argt ansikte på Jim. Vad var det jag sa precis Jim, sa Jill. Vi hade inte tid med att bada. Dessutom hade vi inget ombyte, du kommer att ångra dig när du blir helt dyngsur, sa Jill samtidigt som han gick med stora steg. Sanden kjunkte när vi gick längst strandkanten, det blev varmare. Jim kollade på mig, fast kollade bort så fort som jag kollade tillbaks på honom. Jill vet att han är arg för han inte fick bada och dessutom vill Jill inte verka som hans pappa. Jill lät han hoppa i det svalkande vattnet, fast bara en liten stund för vi är inte här för att bada. Vi är här för att hitta den försvunna skatten.  

Jim ropade som om han hade hittat något. Jill sprang snabbt till strandkanten och ropade.  

Kunde det vara skatten? ....  

Av: Skatten
Klöxhultsskolan, 6b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka