Av: Jill
Klöxhultsskolan, 6b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Skynda dig Jim, nu måste vi verkligen härifrån. Jim såg på sin syster med ängsliga ögon. Värmen från den sandiga marken som de legat på den största delen av natten hade plötsligt sakta runnit bort och en kall och tunn vindpust fick barnens nackhår att resa sig. Jill upprepade sin uppmaning och Jim nickade långsamt, fastän han inte hade förstått vad det var frågan om. Eller, han ville egentligen inte förstå det. Det avlägsna samtalet som hade tagit ännu mer distans då figurerna gick mot stranden, hade skrämt de och fått de att bli lite skeptiska för både tant Elsa och Lobster Bob som de misstänkte var de så kallade figurerna som pratat om piratkaptenen Bamboo Jack som gömt en okänd skatt på den vackra ön för mer än trehundra år sedan. Jim hade ryggat tillbaka, självklart var det om de och deras karta som samtalet handlade om. De måste därför fly och det fort.  

Barnen reste sig långsamt, de hade kommit på en idé. Innan de kunde utföra hela deras plan var de förstås tvungna att gömma sig ganska långt ifrån byn inklusive tant Elsa och Lobster Bob. Det enda stället de i hastigheten kommit på var skogen som de från kullen med byn sett och varit rädda för. På andra sidan av den skogen fanns de tre, röda bergen. De tre berg som egentligen var gråa av sten, men som solen på kvällen färgade i olika, orangea nyanser. Då de gick där bland palmgestalterna som så småning om började tätna runt dem kom Jill ytterligare på något som de borde tänkt på innan. Hon vände sig mot sin bror som hackade tänder tätt bakom henne, även fast luften blivit varmare då de begett sig från stranden och dess blåst.  
- Pratade inte tant Elsa om att den där piraten hade gömt skatten i bergen? Hon bet sig fundersamt i läppen, medan hon såg sin bror tänka till innan det kom upp för honom vad Jill pratade om. 
- Jo, svarade han med låg ton, samtidigt som hans tandhackande lättade en aning och hans ben blev något stadigare. Jill tänkte lite till, medan himlen, utan att de märkte det började skymmas...

Av: Jill
Klöxhultsskolan, 6b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka