Av: Enöga Lova
Fageråsskolan, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

    ..ta med oss kartan och åka hem. De sprang genom skogen ner till stranden in till skeppet. De klarade sig utan att bli synda. De var jättenära revet men de undrade varför det inte var borta för den som har kartan kan alltid komma förbi revet. 
- Jim kolla om du har kartan i fickan. sa Jill.
- Jag har den inte i fickan. Sa Jim.
-Du tappade den i skogen!!!. Sa Jill. De var 1 meter framför revet hur ska de hinna vända. Men Jim och Jill är modiga och svänger så de nästan åker i vattnet. Men så kan de ha otur också för när de svängde så var det en av de största bläckfiskarna inte en utan 9:st.
Bläckfiskarna hade sett skeppet under vattnet och blockerat vägen för att de ville komma förbi revet lika mycket som Jill och Jim. Jill är bra på att prata med bläckfiskar så Jill sa
- Hej vill ni också komma förbi revet.
- Ja. Sa alla bläckfiskar i kör. 
Men om ni kan flytta på er så kan vi hjälpa er att komma förbi om ni kan hjälpa oss att åka till ön the reef och underhålla Elas och Lobster bob så vi kan hämta kartan. sa Jill. De flyttade på sig och åkte till the reef. Jim och Jill sprang och letade efter kartan medans bläckfiskarna gjorde konster för Elsa och Lobster bob nere vid stranden. Men Jill och Jim hittar inte kartan. Har de så otur att de har åkt hit och kartan ligger i båten. Fast det kan de inte ha haft för att då skulle revet vara borta. Då kom jill på något som inte fick hända. De hade tappat den på stranden och Elsa och Lobster bob hade hittat den!!!!. De sprang ner till stranden och låtsades att inget hade hänt.
- Jill. sa Jim. 
-  Ja vad är det. Sa Jill.
-Jag ser kartan.
- Va vart. 
- I Lobster bobs hand. De smög bakom Elsa och Lobster bob och gjorde en  tumme upp till bläckfiskarna. De tog kartan men de såg Jill och Jim. Jill och Jim sprang så fort de kunde till skeppet. Men de såg att det inte var Elsa och Lobster bob utan det var deras medhjälpare. De undrade var Elsa och Lobster bob hade tagit vägen. De sprang och letade efter Elsa...

Av: Enöga Lova
Fageråsskolan, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka