Av: Den blöta kartan
Oscarfredriksskolan, 6C
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-...dra härifrån!

Jim och Jill smög ut från kojan och gömde sig bakom en stor sten.
-Det är vi som har hittat kartan, den är vår! sa Jill och tog upp näven i luften.
-Hallå, se dig för! skrek någon där uppe från trädet
Tre små papegojor flög ner och satte sig på den stora stenen, som Jim och Jill gömde sig bakom.
-Vilka är ni? frågade Jim och tog tag i Jills hand
-Vi är Asta, Beda och Clint och vi bor här uppe i bergen, ni kan 
kalla oss för Clint & Co sa de tre papegojorna

Jim och Jill förklarade att dom försökt att sova i kojan när de hörde några röster som pratade om en karta, och att Jim och Jill hade den. Clint & Co sa att de kunde hjälpa dom. Asta Beda och Clint flög upp för en backe som låg bredvid de stora bergen och Jim och Jill följde efter med kartan i händerna.

De hade gått i en kvart och Jim och Jill hade ont i deras ben. Clint & Co stannade plötsligt och framför dom var en bro. Vattnet nedanför bron var klart och man kunde se små vattenvarelser som simmade runt i vattnet. Det fanns även ett litet vattenfall bredvid bron och alla fem hade blickarna framåt.
-Vi måste ta oss över bron sa Asta och pekade med sin vinge.

Jim och Jill gick fram till bron och då såg de massa sandiga fotspår på bron. Någon, några eller något hade varit här innan dom. Jim sa att det kunde vara tant Elsa och den andra personen, som de hört tidigare? Eller om det nu var dom som pratade om kartan utanför vår koja. Jill som hade kartan i händerna ställde sig på bron och tittade bak på Jim och Clint & Co.
-Jill, bakom dig! Akta! skrek alla fyra

Bron föll ner och Jill ner i vattnet. Någon hade klippt sönder repen som höll uppe bron.
-Den där kartan tillhör mig, och ni ska ge mig den om ni vill ha eran vän tillbaka sa personen
Jim och Clint & Co sa att Jill hade kartan i sina händer och inte dom, men den mystiska personen trodde inte på dom. Jill lyckades simma till en stor sten som hon satte sig på. Kartan var blöt och det var svårt att se vad som en gång varit på den.

Av: Den blöta kartan
Oscarfredriksskolan, 6C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka