Av: Glasspiraten
Ribbaskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Jim och Jill skyndade sig att samla ihop alla nödvändiga saker, de skrev ett litet brev till tant Elsa, rullade snabbt ihop kartan och skyndade sig med dunkande hjärta ut i den mörka natten. Efter en stund var de framme vid en liten palm-dunge, gömd bakom det stora mörka berget. 
  -Jill jag är hungrig, viskar Jim. 
-Det är jag med, viskar Jill tillbaka. Jag ska hämta några bananer där borta. 
-Och jag ser några ananas träd därborta, väste Jim. Jag kan smyga bort dit och hämta några så kan vi göra banan och ananas spett. Dem åt den goda maten och somnade på direkten.    
 
Tidigt nästa morgon innan solen hade stigit upp vaknade Jill och sträckte på sig. 
-Vakna Jim, väste Jill. 
-Va? svarade Jim. 
-Vi måste börja gå upp mot berget nu! viskar Jill irriterat. De packade snabbt ihop och skyndade upp mot berget. Efter en stund kurrade Jim's mage. Han var så hungrig att bara han tänkte på mat fick det att vattnas i munnen på honom. 

-Jill nu stannar vi och äter tycker jag, säger Jim. 
-Ok då, säger Jill lite småsurt. De stannar och äter, sedan är de redo att gå up på berget. Efter att de gått en lång stund hittar de en mörk grottattttt-Vi borde stanna här för natten Jill, viskar Jim.  t
-Ja det är nog en bra idé, viskar Jill. 
      Dem äter lite och sedan är de så trötta att de somnar rakt på golvet. 
Det är en kolsvart natt...
Vem vet vad som finns därute...
På morgonen vaknade dom av en konstig underlig sång. 
~Kommer du ihåg kapten bamboo Jack? sjunger de mystiska rösterna.
-Nej det gör jag inte, sjunger Jill.  Jim börjar skratta så mycket att han får ont i magen, och så att han nästan inte kan andas. De skrattar så länge att de nästan kräks. 
-Tror du det var detta rösterna utanför kojan menade? undrar Jill. Det om bamboo Jacks alla erövringar?
-Jag tror det, fnissar Jim. Det är nog bäst vi utforskar grottan innan vi fortsätter upp på berget.
Under tiden har tant Elsa hittat brevet såhär stod det: 
”Till tant Elsa:
Hej tant Elsa vi har gått på ett litet
äventyr...”

Av: Glasspiraten
Ribbaskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka