Av: Svart skägg
Hålabäcksskolan, 4A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Spring innan dom upptäcker oss. Dom springer in mot djugelen och gömmer sig bakom träden. Dom ser dom två figurena gå och prata det låter som Elsa och någon annan röst dom inte känner igen. Det låter som en kille i fyrtio års åldern. Dom tender att det kan vara lobster Bob. Men då hör dom ett knäck. Dom två figurerna vänder sig om och tittar mot djugelen. Men dom ser bara några papegojor och tukaner flyga runt. Då springer Jill och Jim det snabbaste de kan in i skogen. Dom springer och springer tills dom hittar ett ställe att sova på. När dom vaknar ser dom ett stort berg. Dom bestemer att dom ska kletar upp för berget när dom hade tagit lite att äta. Dom åt en frukt sallad med ananas och bannan dom drack cocosmjölk till dricka. Sen skulle dom bestiga det höga berget. Jim och Jill hör Elsa och någon anan från bergen. Dom bestemer sig att börja klättra ner för berget.
När dom kommer ner så tittar dom up och där står Elsa och lobster Bob. Dom tittar ner på Jim och Jill. Jim tar sin slagbella och skjuter en sten mot deras magar. Han missar dom och Lobster Bob och Elsa springer i väg mot en stig som leder ner från berget. När dom springer ner så möter dom Jim och Jill. Elsa och lobster Bob tog fast Jim och Jill och för dom till ett fängelse hålla i ett berg. Dom säger att dom bara kommer få vatten och bröd tre gånger om dagen. Dom drar till lobster bobs strand bar och tar en Pina colada var.

Av: Svart skägg
Hålabäcksskolan, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka