Av: Negia
Månesköldskolan, 4b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Imorgon när vi vaknar måste vi hitta kartan! 

När de vaknade började de att göra en plan. Då hördes fotsteg utanför kojan. Tant Elsa kom med en frukostbricka till dem. När Elsa gått åt de sin frukost och komma på en plan. Jill skulle gå ner till biblioteket och leta där och Jim skulle bege sig till vinden och se om det fanns nåt där. Båda två sprang iväg åt olika håll i en himla fart. 
  
När Jill var i biblioteket letade hon i bokhyllorna och hittade tillsist den boken hon sökte. Jill slog sig ner i en soffa. Hon letade i boken efter en speciell sida och hittade tillslut kartan över vinden där de skulle hitta skattkartan. När Jill tog ett foto med mobilen och lade försiktigt tillbaka boken och rusade mot Elsas vind. 

Utanför satt Jim på en sten. Jill visste att han inte vågat gå in själv men hon struntade i det och visade honom kartan. Sen gick de tyst in på vinden. De följde kartan och alla konstiga gångar på vinden. Plötsligt hörde de ett ljud, som att någon tappade en bok i golvet. 
-Jill jag tror vi är förföljda, viskade Jim. 
-Dumheter, vem skulle det vara? Svarade Jill. 

Det de inte visste var att det spökade på vinden och där gömde sig Bamboo Jack. Barnen fortsatte leta och kom sen fram till en liten låda. De tog med sig lådan och gick tillbaka till kojan. När de var hemma i kojan igen stängde de dörren och drog ner gardinerna. Sedan öppnade de lådan och hittade kartan. De började klura på kartan men det var sent så dom lade kartan i lådan och gömde lådan över natten.

Båda två vaknade tidigt nästa morgon och började gå till klipporna i bergen där kartan började. När de gick igenom djungeln hoppade det fram tre fåglar. Dom babblade i mun på varandra och tjattrade hela tiden. Jill kunde se att fåglarna hade halsband, Asta, Beda och Clint. Asta såg kartan hon hade i handen. 
-Är det där kartan som leder till skatten vid vulkanen? frågade hon.

Jill tittade på Jim men han tittade på något helt annat. Det stod någon bakom trädet, Lobster Bob hade hört allt!

Av: Negia
Månesköldskolan, 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka