Av: pippi långstrump
Kungshögskolan , 4b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

– Skynda dig Jim. Nu måste vi komma härifrån, de vill ta kartan ifrån oss.  

Vi packade ihop våra grejer och la ner kartan i väskan och började gå. Vi såg berget på kartan så vi gick dit.

När vi började gå upp mot berget hörde vi något som rasslade i busken, vi blev rädda och gömde oss bakom ett träd. Det såg ut som tant Elsa och Lobster bob.De såg ut som att dem letade efter oss dem gick in i skogen så vi kunde gå fram igen. Vi fortsatte gå upp mot berget kartan ramlade ur väskan utan att vi visste det.Efter att vi hade gått en bit upp mot berget kom en korsning jag bad Jim ta upp kartan

-Var är kartan sa Jim.

-Jag vet väll inte det är du som har kartan sa jag.

-Vad ska vi då göra Elsa och lobster bob kan ju ha tagit den sa Jim.

-Vi får väl bara fortsätta gå och försöka hitta skatten sa jag.

Vi visste inte vilket håll vi skulle åt så vi delade upp oss Jim gick åt ena hållet och jag gick åt andra hållet som tur var att vi möttes igen vägarna gick ihop till en väg så vi kunde gå med varandra igen.Nu såg vi dem igen och lobster bob höll i kartan vi smög efter dem och sedan stod dem på berget och kollade på kartan vart skatten skulle vara dem lade kartan ner på marken medans dem letade efter skatten Jim smög ut ur busken och tog kartan.

-Kolla det ser ut som om två kryss och inte bara ett kryss sa Jim

-ja fast Elsa och Lobster bob borde ju inte leta efter båda kryssen sa jag 

-Dem letar ju vid ena krysset så vi kan gå till det andra utan att dem ser oss sa Jim.

Vi gick till krysset vi letade länge men vi hittade inget tillslut orkade vi inte leta mer så vi satte oss på berget tysta vi tittade på Elsa och Lobster bob en liten stund men dom letade bara efter kartan.Jag sa till Jim att vi skulle fortsätta leta så vi fortsatte att leta Jim skrek att han hade hittat något men det var bara en metallburk.Jim ville villa så vi satte oss på marken.Jag tog upp burken och kollade på den.

-Skatten är ju här i burken det är ju bara små guld mynt sa jag

-Då kan vi åka h

Av: pippi långstrump
Kungshögskolan , 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka