Av: Äventyret
Vittra , Bryggan 4 a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

The reef fortsättningen

Jim nu måste vi dra till tant Elsas barriärrevets restaurang  med vår snabba båt som heter mini stenaline. Då börjar resan till barriärrevet. Jim vad är det som låter. Jag tror det är att oljan är slut. Vi försöker hitta något att ha som olja. Kanske mjölk vi testar jaa! Oh det funka! Men du Jill jag tror inte det här kommer funka så länge till. Vänta! Hörde du Jim känner du doften av rök. Jill vände sig om sakta och såg att det ryckte svart rök vi måste hoppa av skrek Jill! Dom hoppade av i full fart. Vi simmar dit bort det ser ut som det är en ö där borta. Blobloblo vad vad det där Jill jag såg något där borta typ som en … HAJ!!! Skynda dig Jill skynda dig. Jim bakom dig haaaaajen är bakom dig. Jill simmade vidare mot ön. Jim jag ser tant Elsa där borta skynda dig. Hallå Jim Jill vände sig om och såg ingenting efter Jim. AA Jill hjälp mig! Jim hade simmat under vattnet in i ett hål så hajen var efter honom.  Hajen nafsade efter honom när han försvann in i hålet. Jill jag är här jag lurade hajen så han tror att jag är där nere i vattnet. Aja nu simmar vi till tant Elsa och äter mat. Åh det kommer såå gott med mat. Det är en skyllt där borta skrek Jim till Jill. Vad står det på den frågade Jill? Ehm det står… VARNING FÖR LEVANDE PIRAT HAMBURGARE!! What finns det levande hamburgare??? Struntprat hahaha nej men never mind säger Jill kom nu nu simmar vi till barriärrevet och äter mat. 1 sekund senare… aj känner du att det sticker till i benen sa Jim? Haha ser du det där lilla piratskeppet frågade Jill till Jim? 
Jag sa ju att det skulle va pirat hamburgare men dom kommer inte göra någonting mot oss eller vad tror du Jim? Aaaaaa! Hjälp mig dom attackerar mig hjälp Jim snälla skrek Jill. Jim slog ner en hamburgare. Oj den dog Jill! Jag tror man kan bara slå dom en gång för att få ner dom så dom dör. Men det kommer mer och mer. Nej jag såg en bli levande igen. Det här kommer inte gå braaaa skrek Jill! Skynda dig att slå ner alla så dom dör så vi kan simma till tant Elsas restaurang och äter lunch. Sprattla som en bläckfisk så dör dom snabbare tror jag Jill. Ser du det funkar! Jaaa!! Så nu är dom döda alla gud vad skönt att att vi klarade eller hur Jim. Jag asså det var såå jobbigt säger Jill. AA vad är det som drar i oss ånej en bläckfisk usch den sprutar ut bläck skrek Jill med ledsen röst. Sparka mot honom släpp mig dumma bläckfisk skrek Jim argt! Jaa jag kom loss jag hjälper dig Jim. Nej jag blir uppäten Jill hjälp mig jag kommer också ner i bläckfiskens mun. 
-Aa usch han sväljer oss skrek Jim. Hjälp oss.
-Vi måste ta oss ut på något sätt skrik på hjälp sa Jill. HJÄLP HJÄLP OSS! Åh kolla där Jill det är Bomboo Jack och Clint och co som ska hjälpa oss ut! Ja jag ska ju att det skulle funka att skrika ska Jill med kaksig röst.  Kom sa Bomboo Jack och sträckte ut sin till oss. Tack för hjälpen hörni förresten vad ska ni eller vad gör ni på havet frågade Jack? Vi ska till barriärrevets restaurang jaha den som tant Elsa äger? Ja precis jag ska också dit sa Bomboo Jack så hoppa upp på båten så åker vi dit. Är du säker på att du kan köra oss dit då. Ja såklart jag ska ju ändå dit.
Några minuter senare… -hej och välkomna till min restaurang sa tant Elsa. Kom vi går in och sätter oss och vad vill ni ha att dricka? Jag vill ha en Coca-Cola sa Jill och jim en öl tack sa Jack och vad vill ni ha att äta? 5 snitslar till oss alla. Undra vad som händer nästa fortsättning. Slut! 
                                                                                                                          
 

  

Av: Äventyret
Vittra , Bryggan 4 a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka