Av: Kapten Torsten
Hasslarödskolan , 5A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

O Nu måste vi. Hitta skatten vi sprang och sprang. Jim tror du verkligen vi kommer klara det vadå klara det ja så vi inte stöter på någon nej då va inte orolig vi. Fortsätter springa tills vi fick syn på någon som var på vulkanen är det inte Kapten Jack och Tant Elsa jo vad gör hon. Vad. ska vi göra nu? jag vet inte jag tror vi måste kolla vad dom håller på med vi kanske måste lyssna på dom nej är du helt galen ja det kanske jag är men vad ska vi göra annars? varför frågar du mig jag vet väl nej inte jag heller nej så klart inte du är ju bara en liten jobbig människa måste vi börja bråka nu också NEJ vi får fokusera på skatten. vad tror du skatten är jag vet faktisk inte, men vi måste hitta den ja så klart ska vi börja leta vid den stora vulkanen? Vi sprang till vulkanen åh nej hur ska vi komma upp. Vänta jag tror jag har ett rep i väska Vi klättrade snart va vi uppe vid den stora vulkanen äntligen va vi uppe och det var så fint här. Vänta är det inte någon där nere jo ska vi hänga efter dom ja vi följde efter vi kom närmre och närmre tills vi hörde något efter ett ögonblick hade dom försvunnit. Vad tog dom vägen tänk så såg dom oss vi fortsätter jag tror detta är för farligt att vara här vi springer här ifrån vi sprang och sprang vi hittar ingen utväg tänk så är det en fälla, men hur kunde dom som vi hängde efter ut
 jag vet inte, detta är jättekonstigt men vi måste hitta en väg ut och det är fort. Vi skyndade oss men vi hittar ingen väg när Jim sa det så öppnade vulkanen sig  hur kunde det där hända det är ju helt fantastiskt.
 vi sprang vidare och så såg vi den fantastiska skatten bakom oss kom jack och tant Elsa dom såg att vi hade hunnit före dom. Det blev mörkt ute, vi undrade hur natten skulle vara nu när dom kom.
när vi vaknade så va skatten borta. åh nej vi måste hitta den och det är snabbt. Vänta vart är vi förresten? Det kom någon med en lustig hatt vi följde efter han med hatten. Han tog oss till en riktigt konstigt rum och där va den guldiga skatten.

Av: Kapten Torsten
Hasslarödskolan , 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka