Av: Den glömda skatten
Oscar Fredrikskolan, 6B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Ta kartan. Vi smög ner för stegen och uppför kullen ovanför huset för att spana om det finns någon som är nära huset. Men det kom ingen som tur var, så Jill gick in i huset. Det hade gått en stund innan hon kom ut och Jim började bli orolig.
Men då när hon hade kommit ut så hade hon kartan i handen. Men bara lite längre bort så såg jag tant Elsa komma upp för kullen och den där mannen. Jag viftade och gjorde konstiga djur ljud för att hon skulle upptäcka mig. Äntligen upptäckte hon mig men det var för sent Elsa hade redan börjat springa och det hade min syster också. Jag såg en väg uppför berget och började springa uppåt. Tant Elsa stannade när hon såg att vi sprang in i djungeln. Och så kunde vi pusta ut. Då hörde vi något som sa, Asta, Beda och Clint och igen. Vi gick mot ljudet och det blir bara starkare när vi går emot den. Till slut kom vi fram, då var den rakt ovanför oss.
De sa, dit och vi undrade vad det var men vi gick dit och medans tittade vi på kartan. Det var dit kartan visade också. När vi hade gått en bit så kom vi till ett berg där vi började klättra uppåt. Det var en lång bit upp. vi klättrade i evigheter men det var egentligen bara några minuter. Men på toppen så såg vi ett kryss och massa rom men som tur fanns det två spadar och genast började vi gräva på krysset. En kista blev bara större och större… 

Kom så öppnar vi kistan, sa Jim ivrigt.  

I kistan hittade dom leksaker, diamanter, pengar allt du kan tänka dig.  

Av: Den glömda skatten
Oscar Fredrikskolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka