Av: AntEm Sparrow
Gärdsåsskolan, 5A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Sticka. Under natten packade Jim och Jill alla väskor som de hade haft med sig till den övergivna ön. Jim och Jill väntade tills gryningen och stack precis när solens första strålar visade sig. När de närmade sig den tropiska djungeln hörde de röster. De såg bara en glänt av skuggorna i djungeln. Jim och Jill såg hur en iskall blick kom mot deras håll och blev skräckslagna. De såg sedan hur männen fortsatte gå iväg och de pustade ut. De fortsatte sin långa vandring mot skatten. Efter ett tag tog Jim och Jill en paus och började göra upp en lägereld. Under kvällen berättade Jill om att det hade funnits en piratkapten på den här ön. Den gamla piratkaptenen bar en gammal sjörock, sjörövarhatt och en tvättäkta sabel. Det var en stormig natt och Jim hade svårt att somna. Under natten vaknade Jim av att något prasslade i buskarna. Han såg bara en glänt av piraten men stormen fortsatte att piska ner så han kunde inte se mer. Jim såg hur den ensamma piraten vandrade iväg. Jim väckte Jill och berättade att de behövde sticka och fortsätta även om det var mitt i natten. Timmarna flög förbi och det hade redan blivit gryning. Jim och Jill kände hur marken började sluttade uppåt. Fåglarna kvittrade och de kunde höra vinden susa genom djungeln. Jim och Jill fortsatte tills de inte orkade mer. Jill la sig ner på marken i en liten glänta, just som hon skulle fråga Jim varför de hade behövt sticka igår kväll så kom det 3 män in i gläntan. Jim och Jill gömde sig vid ett träd som var täckt av buskar. En av männen tittade åt deras håll, han höll i en karta och en fackla. Jim och Jill blev skräckslagna av mannens plötsliga blick. Männen fortsatte upp på berget. Jim och Jill tog en omväg för att de inte skulle bli upptäckta. Efter en timme av lång vandring kom de fram till bergstoppen. De såg hur männen grävde efter något och då hojtade en av männen till. Han sa: 'Lobster bob vi har hittat den.' 'Bra sa han'. Jim rusade fram till skatten och såg hur Lobster Bob kastade skatten i havet.

Av: AntEm Sparrow
Gärdsåsskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka