Av: Piratmärta
Kompassen, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

fly vi måste  hitta kartan och fly upp i bergen och hitta skatten. På kvällen  flydde Jim och jill, dom började gå upp till grottorna.Det var en lång promenad, dom gick länge.  När de kom upp till grottorna såg dom ett vattenfall. De hoppade över vattenfallet och då såg dom den första grottan.De undrade var lobster Bob hade gömt skatten. Det var vått och kallt i grottorna, då såg dom en liten tunnel. Den kunde  dom använda tänkte de. Det stod några namn på väggen i tunneln. Ta vänster till merkurius och fortsätt till höger om Venus. Tunnlarna hade namn efter planeter, sa Jim.
-så då fortsätter vi. sa jill. Det stod också undvik det hårda regnet.

Till slut kom dom ut ur grottorna. Helt plötsligt skrek Jim: 
-Jill, kom och titta! Det första hon såg var ett skinande blänkande svärd med lite blod på spetsen. Hon  kräktes nästan. Vems svärd var det undrade hon. De förstod att de var inne på farlig mark. Plötsligt kom en papegoja ner flygande och han sa: 
- Kom jag ska hjälpa er! ovädret kommer snart. Följ med,  tant Elsa väntar i skyddsgrottan.När Jim och Jill kom fram till grottan så var hela byn där så fågeln hade lurat dom. De stötte på tant Elsa, hon ledde  dom in till grottan. 
- vänta här, vi ska snart ha möte och ni får inte vara med. De tror att ni har gått hem. Jim och Jill stannade i grottan men de tjuvlyssnade och hörde allt som sas på mötet. Lobster Bob var där och de hörde honom säga till Elsa att göra det svårare för Jim och Jill att hitta skatten. Men jag vill inte göra det, hörde de Elsa säga. Om du inte gör som jag säger kommer jag att döda sa Lobster Bob. Jim och Jill blev livrädda,  vi måste fly viskade Jill. De flydde på natten , ut från grottan och ner på marken. De fortsatte en bit innan de såg en stuga. De tittade in genom fönsterna, var det helt mörkt så. Dom gick in i huset men fanns det bara ett skramligt kök, en hall, ett barn rum med gamla leksaker i. Huset verkade övergivet,
-  det är väldigt läskigt men vi måste fortsätta...

Av: Piratmärta
Kompassen, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka