Av: kapten svart svärd
Agunnaryds skolan, 4-6

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Nu måste vi skynda oss. Vi packade våra saker och flydde. Vi flydde till skogen och hämtade grenar och blad till en koja. Vi började bygga på kojan när det blev ett åskväder. Då hörde vi någon som jämrade sig.

Det var Bamboo Jack som hade tappat bort sin sabel.    

Vi gick till Bamboo Jack och frågade om han behövde hjälp.          

Vi kanske kan hjälpa dig att hitta sabeln?    

Ja om ni vill.

Vi började att leta efter sabeln, när vi stötte på det första hindret. Det var en hund med tre huvuden. Bamboo Jack kunde inte slåss för han hade inte sin sabel. Men han började ändå slåss. Jag började också slåss med min kniv och Jim stod och sköt sten med sin slangbella. Jim tappade sin slangbella så han tog en pinne och slängde iväg den och hunden sprang efter. Vi fortsatte att gå. Vi följde kartan till  ett litet kryss på en kulle. Där fick vi vår första ledtråd. På ledtråden stod det grattis ni har nu hittat er första ledtråd. Det var en till karta men på den fanns det inget kryss. Vi fortsatte att gå men plötsligt ramlade Jim i en vattenpöl. Och det var han som hade kartan så den blev blöt. Vi letade upp några torra pinnar och gjorde upp en eld. Vi höll kartan över elden och efter ett tag kom det fram ett litet litet kryss. På morgonen fortsatte vi gå då kom vi fram till ett träsk. Vi hoppade över på massa stenar men en var hal så Jim ramlade i och blev blöt. Dem gick och satte sig vid ett träd .Jim klättrade upp i det men när han tog tag i en gren visade det sig att det var en spak och en dörr öppnades. Vi gick in och där fanns Bamboo Jacks sabel. Samtidigt gick tant Elsa och Lobster Bob och letade efter den stora skattkartan. Dem hittade den på en stor kulle och tog upp den. När de hittade den blev de lite sura över att jag och Jim hade kommit längre så de fortsatte gå. Till slut kom de fram till en grotta i den grottan var det en kista. Dem gick fram och öppnade kistan,där låg bara Bamboo Jacks gamla rock. Vi gick in i trädet och kollade där men i trädet fanns.

Av: kapten svart svärd
Agunnaryds skolan, 4-6
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka