Av: sangarrd
Kunskapsskolan krokslätt, 6.1

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

ta kartan och sjuda oss till skatten innan Tant Elsa och den mystiska personen hinner dit!! Jim tog kartan och så gick Jim och Jill försiktigt ut och sprang iväg. När dom hade kommit iväg en ganska lång bit så fråga Jim: "Vad ska vi göra nu då?" Då svara Jill: "Vi måste nog
hitta ett ställa att sova under natten".
-Där! Det finns en grotta vi kan vara i ett tag, sa Jim. Dom tog några stora löv och la sig i grottan.
-Jill vakna vi måste iväg nu, sa Jim. Dom började med att ta fram kartan och sen började dom gå mot skatten. Efter ett tag kom dom fram till ett jättestort berg.
-Det här är nog det största berget jag sett! Sa Jill.
-Ja, men jag tror det är det farligaste också, sa Jim. Dom började klättra upp för berget och då så hörde dom ett konstigt ljud: 
Brrrrrr Brrrrrr Brrrrrr..
-Vad är det? Sa Jim. Sen såg dom jätte stor, svart fluga som kom rakt mot dom.
-Aaaa, skrek Jill.
-Klättra så snabbt du kan, sa Jim. Dom började klättra och flugan följde efter dom. När dom var framme vid kanten hoppade dom upp och börja springa. Från ingenstans så stannade flugan och flög till andra hållet.
-Vad ska den nu? Frågade Jill.
-Vet faktiskt inte, svarade Jim, men vi måste fortsätta gå. Dom gick och gick men sen kom dom fram till en grotta som var stängd med stor sten.
-Hur ska vi komma in? Frågade Jill.
-Vi får försöka putta iväg den, sa Jim. Men en gång igen hörde dom ljudet:
Brrrrrr Brrrrrr Brrrrrr..
-Å nej, sa Jim och Jill. Men den här gången var det tio stora flugor mot dom.
-SPRING! Skrek Jim. Men Jill hade fått bort stenen så dom sprang in och stängde efter sig. När dom var inne så kollade dom vart dom ska nu.
-Vi måste ner i grottan, sa Jim. Då började dom gå ner för ett par konstiga trappor och där nere var det en gyllene brevlåda och det stod "Lägg in kartan" Då la Jim in den i brevlådan,
BOOF, dom var plötsligt i en jättefin ö som hade polar och roliga rutschkanor. Efter den dagen har The Reef varit en plats alla går till för att ha semester med sin familj och ha kul!!

Av: sangarrd
Kunskapsskolan krokslätt, 6.1
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka