Av: Krossing
Kopperskola, 5B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda Jim nu måste vi gå till mormor som bor i en lägenhet, sa Jill. Ska vi hyra en bil eller ta en taxi, sa Jim.Vi kan ta en taxi till mormor berättade Jill.  Dom hoppade in i taxin. När dom var, hos mormorn. Så knackade Jim på dörren ingen öppnade. Jill knackade dörren en gång till och ingen öppnade. När Jill knackade för tredje gången så öppnade dörren och det var mormorn som heter Tant Elsa. Tant Elsa sa välkommen till min hem. Jim och Jill gick in . Tant Elsa sa vill ni ha vatten eller mat så är det helt okej va inte rädda för att säga. Jim och Jill sa nej tack. Tant Elsa sa jag såg att det finns en tävling på The Reef och det är att man ska skriva en berättelse och den måste var 2000 tecken och om man vinner i den här tävlingen så man kan resa i en båt (Stena Line) till Fredrikshamn det finns att man kan bada och det blir jättebra om ni ska tävla i det . Jim sa OO va spännande kan vi göra en berättelse sa Jim till Jill. JAAA sa Jill. Tant Elsa sa jag är jätte bra på att skriva berättelser så kan jag göra en berättelse för er och när ni lämnar berättelsen så kan ni skriva erat namn på den så ska dom tro att ni har gjort den. Jim och Jill sa till sammans JA. Till sammans skrev dom en berättelse som handla om skatten. Dom lämnade in den i The Reef. Det gick en vecka och det har kommit resultaten och det va Jim och Jill och 98 andra personer.

Av: Krossing
Kopperskola, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka