Av: Zoe and Alice
Björngårdsskolan, 4C

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Leta efter skatten innan de andra hinner före oss!
- Men Jill ska vi inte vänta
tills gryningen?
-Nej! Jag tänker i alla fall börja men du behöver inte följa med du kan stanna här!
-men okej då! jag följer väl med, men du får lova och inte lämna mig!
-ja jag lovar på hedersord och samveten.
-okej nu går vi... kom Jim!
Jill och Jim går ett tag, de är mitt i en djungel
Jill är vi framme snart? Jag orkar inte gå mer kan vi ta en paus?
Nej vi är verkligen inte framme. Men okej vi kan ta en pytteliten paus!
bra! Då kan jag väl ta en liten drick paus om vi ändå står vid vattnet?
visst men skynda dig Jim! Ja ja Jill…
-Okej, Jim det står på kartan att vi ska mer norrut!
Okej Jim, nu fortsätter vi längst stranden!
Vilka är ni? Vi är Clint och Co, vi är Papegojsyskon!
Vad gör ni här! Vi letar efter en skatt! Tyst Jim inte så högt!! Men ingen annan är här. Men ändå, du kan inte bara säga det till några vi inte ens känner.
Vilka är ni då? Ni ser ut som ut som sånna där människor? Ehh ja vi är människor och jag heter Jill och det här är min lillebror Jim.
Jaha vad tråkigt, ni ser väldigt tråkiga ut vi trodde att människor såg mycket mer eligantare ut! Men jaja ni är som ni är, säger Clint och Co.
Jim och Jill är precis framför ett berg, vi måste klättra upp det är enda sättet annars måste vi gå runt och det tar minst en vecka. Som tur tog vi med rep. Mmm vadå Mmm ska vi eller inte men jag kan inte riskera dit liv! men kom nu vi klättrar bara. Okej. En stund senare. Vänta skriker Jill jag klättrar först. Men vet vi ens vad som finns där uppe. Nej men vi måste hitta skatten så det är bara att börja klättra.  Okej okej jag ska… men en sak Jill… du får klättra först jag är höjd rädd. Okej jag klättrar först Jim, men du får stå här nere och hålla i repet. Japp, okej jag klättrar upp om 3,2,1 och noll. Jag håller i dig Jill. Hårt! Jättehårt! Bra, men var lite tyst satt jag kan koncentrera mig. Okej. Jag är uppe nu Jim kom upp nu, jag håller i repet! Jag är nästan framme… 

Av: Zoe and Alice
Björngårdsskolan, 4C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka