Av: Svarta Liljan, havets fasa
Hålabäckskolan, 4 A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

här ifrån. Vi måste skydda kartan, den får inte hamna i fel händer. De packade ihop sina saker och gick ner på stranden. När de var nere på stranden tog de upp kartan och höll den mot månskenet, då såg de något som såg ut som små små hål. Hålen bildade en väg. Vägen hade olika markeringar, flera små och ett stort kryss. Vid den första markeringen så stod det "den stora djungeln". Jim och Jill förstod att det var där de skulle börja leta. När dem var framme i djungeln letade de efter någon form av ledtråd. De letade under stenar, i buskar och bakom löv. Till slut såg Jim något sticka ut under en
stubbe, 
- Kom! Ropade Jim till Jill. 
Jim sa att han trodde han hittat något. När Jill hade skyndat sig fram försökte de få ut föremålet Jim hade hittat. De fick dra och lyfta för stubben var stor och tung men när de vält den hittade de en ihop rullad lapp. När de hade rullat ut lappen stod det en ledtråd på den, "bra jobbat ni har klarat första delen av tre. På nästa ställe ska ni söka långt nere." Jim och Jill kollade var de skulle gå nu och vid den andra markeringen stod det "det mörka havet"så de sprang mot ett hav som låg ganska nära. Väl framme så hoppade de i vattnet och simmade ut en bit. När de hade simmat cirka 100 meter dök de ner till den mörka botten. Där hittade de en inplastad ihop rullad lapp under en sten. Jill tog ut den och de båda simmade in till stranden. När de båda var uppe rullade det ut lappen och på den stod det "ni är nära nu men på det sista stället ska ni klättra högt." De skulle precis hämta kartan och sina saker när de såg att solen sakta börjat stiga så de behövde skynda så att Elsa inte skulle och ser att de var borta. De läste på kartan och vid det stora krysset stod det "de höga bergen." Jill sa att hon visste exakt vart det var så dem skyndade dit. När de var framme började de klättra, de klättrade länge och högt men till slut när de kom de upp till toppen  såg de en stor kista med guldmynt. 
- Akta! Utbrast Jill, titta bakom dig!

Av: Svarta Liljan, havets fasa
Hålabäckskolan, 4 A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka