Av: Linux
Herrestads skolan, år 4 grupp 1
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Skynda dig Jim. Nu måste vi smyga efter dom för att se vad de ska göra sa Jill tyst.

- Kartan är borta! vi måste gå efter dom skrek Jim.

Jill och Jim reste sig snabbt upp ur sina sängar och började smyga efter tanterna på strandkanten som var så varm och skön. Tanterna började gå uppför de höga bergen. Jim och Jill var tvungna att gå en annan väg uppför bergen för att inte bli upptäckta av tanterna. Men de inte Jim och Jill visste var att de var påväg till Lobsters Bobs träkoja. 

Nu hade Jim och Jill gått i över en timme utan att hittat någonting och det började bli dag ingen. Men sen efter en kvarts vandrande till såg dom en koja som liknade ett sandslott uppe i ett högt träd.

 En pirat kom fram som hade en papegoja på sin axel och sa hej med en vänlig röst men innan de hann reagera såg de bara svart.

 Efter ett tag vaknade de högst uppe på ett berg med tanterna som stod och väntade.

- Vänta vad gör ni här och varför har ni kartan!?! frågade Jill.

- Vi visste att ni inte skulle klara av att ta hand om en karta som är trehundra år gammal. Så vi tog den och sa att Lobster Bob skulle ta er upp hit på berget sa tanterna.

- Genom att kidnappa oss och göra så vi ser bara svart?!….

- Nej nej nej han sköt iväg er med hans nya katapult upp hit på berget och satte en kokosnöt hjälm på era ögon så ni inte skulle må illa när ni sköts sa tanterna vänligt.
Tanterna tog upp var sina rostiga spadar och började gräva rakt ner i marken och en kista kom upp ur marken och blev större och större. När kistan var uppe stoppade Elsa in kartan i ett litet hål i kistan och kistan öppnades. Det var guld över allt och det lyste om diamanterna som var där i.

- WOOOOOOW guld, diamanter, smaragder och juveler sa Jim mycket imponerat.

Men när de tittade ut på de djupblå havet när de skulle gå ner till sin koja. Såg de att vågorna blev allt större och större, marken vibrerade som en jordbävning och ett stort skeppsvrak som såg ut att vara minst trehundra år gammalt reste sig upp ur de djupblå havet och!...

 

Av: Linux
Herrestads skolan, år 4 grupp 1
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka