Av: bobycar2.0
Kopperskolan, 5b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Vakna  vi ska leta efter en skattkista på the reef den som hittar den får en överraskning. Va sa jim vi måste leta dom gick i från hotellrummet. JIll sa att hon kände en kvinna som heter Tant Elsa. Jill sa att hon visste allt om ön hon är gammal och snäll. Jill vi måste gå till henne. Och kolla om hon vet något om skattkistan. Dom gick till biblioteket på the reef. Jill ser Tant Elsa och springer dit Jim springer efter.

Hej Tant Elsa har du hört något om en skattkista på the reef sa Jill. Jo men det gör jag nog sa Tant Elsa. Okej vad vet du om den Tant Elsa sa Jill. Tant Elsa sa att hon inte fick säga något om skattkistan. Okej då sa Jim vi får leta över allt. Ja sa Jill vi kan börja vid ingången. Till hotellet Jim sa att det kanske låg vid frukosten. Ja sa Jill vi ska ju ändå äta nu okej då sa Jim. Dom tog en fralla men när Jim åt den så. Kände han något som smakade papper han öppnade frallan och kolla. Där var det en lapp som det stod en ledtråd. På lappen stod det gå och bada och leta efter en till ledtråd lycka till/Lobster bob. Dom åt upp sin fralla och gick upp på hotellrummet. Dom byter om för att gå och bada och leta efter fler ledtrådar. Dom går in i hissen för att åka. Dom går och duschar och det första dom gör är att leta efter Lobster Bob.Jim var är Lobster Bob? Han är ju inte här i baren. Dom klickar på ringklockan då kom Lobster Bob. Hej Lobster Bob sa jill vi hittade din lapp i min fralla. Lobster Bob sa va roligt leta efter en röd knapp och klicka på den. Jim och Jill springer och letar efter den röda knappen som Lobster Bob sa. Dom hoppar ner i vattnet och letar dom hittar inget inne. Då sa Jim dom har ju en utepool ja va smart sa Jill. Vi sprang ut dom hittade inget ute heller dom bestämde sig för att basta. Så dom satte sig ner i bastun Jim Jim kolla det är något rött där.VA omg dom klickade på den men det händer ju inget sa Jill. Då kom det en skattkista från taket ner på marken dom öppnar det med en nyckel som låg på skattkistan. När dom öppnade den låg det massa guld och silver. Som dom hade drömt om jätte länge dom blev så glada så dom nästan svimma.

Av: bobycar2.0
Kopperskolan, 5b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka