Av: pirat star
Blomsterbäcksskolan, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hitta skatten. Jill tog kartan och sin ryggsäck hon packade ryggsäcken med en filt och kudde, kläder, mat, vatten och det viktigaste... kartan. i ryggsäcken la Jim i sin slangbella och sitt gosedjur. Jill och Jim väntade i en timme sen skulle dom ge sig av mot bergen. när en timme hade gått smög dom ut ur stugan. det tog en timme att gå till bergen. Jill och Jim var så trötta men dom gick ändå när dom var framför bergen fans stugor. Jill och Jim gick runt och frågade om dom kunde få sova hos folk dom frågade så många som sa nej till slut hittade Jill och Jim ett par som var så snälla dom
 hette Jenny och Fredrik. När Jill och Jim vaknade nästa dag hade Jenny och Fredrik gjort frukost. Efter dom hade ätit frukost tog dom sin väska och började gå. när dom hade gått i typ en kvart hörde Jill några som pratade några meter bakom dom. Jim och Jill slängd sig åt sidan och gömde sin bakom en stor sten. Jill tittade vilka det var. Det var tre papegojor som flög runt och härmade olika röster. Jill hörde att dom hörde härmade tant Elsa. Jill ville skrika till något dumt åt dom men det gjorde hon inte. sen nös Jim och då blev det plötsligt tyst och papegojorna fick syn på dom. papegojorna flög ner till dom och dom pratade i mun på varandra dom hete Asta, Beda och Clint. dom hade så mycket och berätta men då skrek Jill tyst. Jill frågade om som visste något om skatten och det gjorde dom. Dom berättade om att den är gömd längst in i en gråta uppe på berget och dom sa också att det fans en genväg upp som dom kunde ta om dom ville. Det ville dom. när dom nästan va uppe på toppen då kände dom att det började åska och regna. Dom började springa sen såg dom en gråta nästan uppe på poppen dom sprang så fort dom kunde sen hoppade dom ner i gåtan. det var mörkt i gåtan. Jill gick för och titta i gåtan när hon såg SKATTEN! hon ropade på Jim när dom hade fått upp skattkistan och öppnat den fanns det guld i skattkistan dom hade hittat skatten nu var den doms.       Slut!

Av: pirat star
Blomsterbäcksskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka