Av: Stelben
Länna skola, La15

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

.... skynda oss att följa efter dem. De kastade på sig kläderna och smög ut i mörkret. Har du kartan Jim viskade  Jill.Den ligger i min ficka. De skyndade fram på stranden omgivna av mörkret. De såg två mörka skuggor längre fram. Skepnaderna rundade ett hörn och försvann.         

De väcktes av att de hörde röster. De hade övernattat bakom några gamla lådor utanför där figurerna hade gått in. Nu låg de och lyssnade spänt på vad rösterna sa. De kunde inte se vilka de var för att de hade långa klädnader och luvor på sig som skymde ansiktena. Figurerna gick mot byn. Men Jim och Jill tog fram kartan tittade snabbt på den och skyndade mot djungeln. Enligt kartan så skulle de gå genom djungeln och över bergen. De gick genom djungeln mot bergen. Den där rösten lät precis som tant Elsa sa Jim. Ja det gjorde det verkligen sa Jill. Men vem var den andra kommenterade Jim den där hesa rösten menar jag. Det verkar som de var ute efter skatten. Men en sak är säker vi måste hitta den där Bamboo Jacks skatt innan dem. 
De gick genom djungeln. De måste ta omvägar förbi snår och buskar. Tillslut de kom fram till det första berget. 
De började klättra uppför berget. När de kom upp på berget så tittade de på kartan. Den visade att de skulle gå söderut. När de hade börjat gå så såg de en stor sten. De klättrade upp på den och tittade ut över ön. Jill! Det var Jim som ropade. Jag ser några och de kommer hitåt. 


Jill tittade ut de håll som Jim hade pekat. Mycket riktigt det kom två figurer rakt mot dem. Jim och Jill kastade sig in bakom en stor sten(som tur var så var det ett stenigt område)det var tant Elsa och Lobster Bob. Vart tog ungarna vägen snäste Lobster Bob. De gick säkert ditåt svarade tant Elsa. Tant Elsa och Lobster Bob gick iväg. Jim och Jill tittade på kartan och såg att Tant Elsa och Lobster Bob hade gått åt fel håll. 
Tillslut kom de fram till en grotta. Ska vi gå in frågade Jill. Ja det gör vi svarade Jim. De gick in i grottan. De gick längre in i grottan. Där var den

Av: Stelben
Länna skola, La15
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka