Av: Enöga
Länna skola, La15
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hitta kartan innan tant Elsa och Lobster bobs. Sen gick de upp till tant Elsa och frågade henne om vad hon viste om kartan. Då svarade hon,
-jag vet inget om er karta. Sen kom Lobster bob. Sen märkte han att dom var ute efter kartan. Så han band fast dem i den mörka skogen. Det var riktigt mörkt. Det började prassla i en buske. Det var en vildhund. Den förstod att de ville loss. Den bet loss repet och försvann. 
-vad var det där?, sa Jim. Jag tror det var en hund, sa Jill. Sen fortsatte de att gå. Sen kom de på att det var kartan som de hittade gammelfasters vind. Hon tog fram kartan och tittade vart de var. De var nästan mitt i ön och skatten var på andra sidan av ön. De stället de var på nu hette lagunen. 
-akta! ,ropade jim. När Hon tittade upp såg hon en stor lagun. Hon stod bara någon decimeter från den. Nu fattade hon varför det hette lagunen. De bestämde sig att slå läger. 

De hittade några bär och två äpplen. De hade lite ved i en väska. Den gjorde de e     edar
Vråååååååååååål! De vaknade med ett ryck. Sen såg de en gigantisk krokodil. Den var minst sju meter lång och en meter bred. Den var större en vad någon krokodil som man har hittat. Jim tog en stor och tjock pinne som han skulle skydda sej med. Jill sprang och gömde sig men hon kunde ändå se den. Men pinnen var för smal så krokodilen bet av den. Sen åt den upp jim i en enda tugga. Sen gick den ner i lagunen. Hon sprang fram ut från sitt gömställe och börja gråta. 

Hon grät hela kvällen. Men tillslut lyckades hon somna. Sen när hon vaknade tog hon grejerna och började gå. Hon tänkte att de inte lönar sig att gråta. Hon stannade och tog fram kartan. Hon skulle upp i bergen. Hon såg bärgen i horisonten. Det var ganska långt bort. 

När hon var framme vid bärgen var det kalt. Det började bli natt så hon slog läger. Sen somna hon. När hon vaknade såg hon tant Elsa och Lobster bob nästan högst upp på berget. Hon sprang efter dem. När hon var uppe var tant Elsa och Lobster bob redan där men då såg hon det.

Av: Enöga
Länna skola, La15
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka