Av: Tik Tok Piraten nr 1
Blomsterbäcksskolan, 5B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hitta skatten. varför frågade Jim, trött. Du hörde väl vad den sa dem tänker ta kartan ifrån oss sa Jill. Jaja sa Jim. Men jag tror vi måste gömma kartan tills imorgon för dem skulle ju ta den vid gryningen. Ja det har du rätt i sa Jill. Nästa morgon så packade Jim och Jill sina saker och gick iväg. Jim fråga om inte dem skulle säga till tant Elsa om att dem gick men då svarade Jill att dem inte skulle göra det eftersom hon trodde att det var hon som hade pratat med den där personen igår natt. Jill tog upp kartan för att kolla vart dem skulle gå. Jill såg att bergen låg väldigt långt där ifrån men sa inget till Jim. Dem gick över stranden och in i skogen Jill visste att det fans mycket farliga djur där inne i skogen och att Jim bara skulle vägra gå in dit om hon sa något så hon lät bli. Det var ganska tätt av palmer och andra växter så ibland fick dem krypa nere på marken för att dem inte kom fram. Sen tittade Jill på kartan igen för att se om det fans någon väg dem kunde gå på så det blev lättare att gå. Det fans en liten stig lite längre fram men den ledde över ett stup så dem fick svinga sig över med en lian. Dem var nästan framme då dem hörde någon gå efter dem det var Lobster Bob. Han sa att tant Elsa letade efter dem och att dem skulle komma hem. Men då sa Jill att dem inte tänker komma hem för att dem hörde när tant Elsa pratade med någon och sa att hon måste ta kartan ifrån oss. Sen fortsatte dem gå på stigen och efter en stund kom dem fram till ett berg Jill kollade på kartan och sa att det borde vara här. Dem började klättra upp för berget och efter en stund så kom dem fram till en gråta dem gick in och letade under stenar och bakom klippor. Efter en stund så hör dem hur någon pratar med en papegoja Jill och Jim gick mot rösten sen såg dem en pirat prata med tre papegojor Jill gick fram till piraten och frågade om han visste vart skatten var. piraten tittade konstigt på Jill och sa ja kom jag ska visa dig han gick fram till en sten och tog fram en kista.

Av: Tik Tok Piraten nr 1
Blomsterbäcksskolan, 5B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka