Av: The Reef
Stenbockskolan, 6b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Jim och Jill satt kvar knäpptysta i kojan. Plötsligt hörde dom fotsteg utanför. Dom såg en stor skugga utanför tältet. 
-Jim, jag räknar till tre sen springer vi, viskade Jill så tyst hon kunde.
Jill plockade ner ficklampan och kartan i ryggsäcken.
-Ett.
-Två.
-Tre, spring Jim! Dom sprang och sprang ända tills solen gick upp. Du undrar kanske hur dom kunde springa så länge? Det vet ingen. Troligtvis var det en av öns magiska krafter. 
Plötsligt skymtade de bergen. När dom kom fram tills det högsta berget som skatten var gömd. Jill och Jim visste att det var mitt på toppen skatten låg. Dom började klättra. 

Nu hade dom kommit upp på berget och letat upp mitten på berget kollade dom om det fanns en skatt där. Det fanns bara ett kryss. Jill och Jim fattade att dom skulle gräva. redan efter dom hade grävt i fem minuter var de helt slut. De fortsatte gräva, stånkandes och stönandes. Plötsligt hördes ett skrik..

-JIM! Jag hittade skatten, skrek Jill.
-Gjorde du? Frågade Jim hoppfullt.
-Ja! Kom så öppnar vi den sa Jill.

De öppnade den tillsammans. Inuti låg det två ringar. Ringarna var lila och det skimrade om dem. De var magiska. Jill och satte dem på sig för att se vad man kunde göra med den. Det hände inget. Hon och Jim blev besvikna. 

När dom senare hade kommit ner från berget bestämde dom sig för att bada lite. De slängde sig i vattnet. Jill blev förvånad och skrek när hennes ben hade bytts ut mot en sjöjungfrufena! Samma sak hände med Jim. Dom hade nu förmågan att bli sjöjungfrur! Dom märkte senare att dom även kunde andas i vattnet. 

Jim och Jill bestämde sig för att bosätta sig på The Reef och bygga ett eget hus där. Dom simmade hela dagarna. Tant Elsa tyckte att det var bra att det kom några barn till ön. Jim och Jill hade vågat att prata med Lobster Bob och det visade sig att han var en trevlig typ. . Han gav mat till Jim och Jill och lärde dom olika konster i vattnet. Jim och Jill hade aldrig varit så lyckliga.

Av: The Reef
Stenbockskolan, 6b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka