Av: Pirathunden.kör
Rosendalsskolan, 4B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda oss på. Jim sa- så snart det blir morgon okej. Jill sa -okej då. När det blev morgon gick de till tant Elsa. Jill sa att -vi ska möta tant Elsa nu för att ge oss mat och vatten till att räcka i fyra månader För att börja resan. Så halv vägs sa Jim -hoppas att tant Elsa är där och har all mat och dricka. Jill sa -glöm inte käxen. -Mm dom goda käxen. Sa Jim när de var frame hos tant Elsas hus knackade de på dörren. Men ingen kom och öppnade dörren. Efter någon minut öppnade de dörren men tant Elsa var inte där. De gick in och tittade sig omkring det var ett stort fint hus av trä. Allt såg ut och vara hand gjort och fint. Jim gick in i köket och där var det en liten skrynklig papers lapp där det stod -Hej Jim ochJill jag är uppe på vinden och städar. Maten och vatten är i kylskåpet och käxen är i skafferiet lycka till på er resa önskar tant Elsa. -Jill kom. Skrek Jim men Jill hörde inte så Jim tog alla saker och gick vidare med Jill de Gick dagar med kartan i deras hand. När de var frame grävde de upp sten och jord men sen upptäckte de att kartan var upp och ner de vände på kartan och skaten var så långt nere i jorden att gropen nudade knäna på de innan de började gräva drack de vatten och åt en ost och skink macka sen när de var mätta var de mörkt. Så satte de upp en koja och la sig och såv i den varma och stjärn klara natten. När de vakna var det morgon de drack och åt en macka innan de började gräva upp skatten i jorden. När de hade grävt upp skatten fanns det en lap där det stod - dena skatt är speciell  för ni som hittar dena skatt har vunnit en stor stor skatt och om 3,000 år in i framtiden kommer ni att få komma till frid och gräva ner en oendlig skatt en speciell skatt som ni är. Gjord av Bamboo jack. De öppnade skatten och i den var det två mantlar de var vita med guldiga ramar. När de hade satt på sig mantlarna tittade de på lappen och orden hade byts ut till - guld guld silver. De läste orden högt och sen kom de till paradis ön där var det harmoni för.

Av: Pirathunden.kör
Rosendalsskolan, 4B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka