Av: Piratkapten råttöga
Strömtorpsskolan, 5an/ 5:2

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

sticka här ifrån.De tog med sig kartan och sprang mot stranden för att lyssna på vad de sa men det ville inte att nån skulle se dom så de gick i buskarna.Jim och Jill såg tant Elsa på stranden helt ensam och sakta slumrade båda två i buskarna.Jim vaknade av att Lobster Bob stod och kolla ut i havet,Jim började sakta gå mot honom även om tant Elsa sa att dom inte skulle prata med honom,Han knackade på Lobster Bobs axel,
-Vad i hela värden gör du här ute helt ensam?
-Kan inte sova,och jag har faktiskt en fråga.Säger Jim.
-En fråga sen springer du raka vägen tillbaka till kojan.
-Varför behöver ni kartan?Frågade Jim konstigt.
-Jag svarar om du ger mig kartan,Säger Lobster Bob.
-Du kommer inte få nån karta,säger Jim bestämt.
-Och du inget svar,Gå till kojan nu,Säger Lobster Bob bestämt.
Jill vaknade av ett tjafs som bestod av \"Jo\",\"Nej\",\"Nej\",\"Jo\".
Hon såg att inte Jim var där och hon tänkte precis ropa på honom tills hon såg honom stå brevid en gammal gubbe med långt skägg.Hon börja sakta gå mot dom när hon kom på att att kartan låg i busken,hon skulle precis ta upp den men den var borta nån hade tagit kartan,Hon ropade så hela stranden hörde,"Kartan är borta!"
-Är kartan borta!De är en anledning till att vi vill ha kartan,Säger Lobster Bob drygt.
-Vad ska vi göra nu?säger Jim.
-Ni ska gå och sova!
Lobster Bob förde iväg dom till sin koja,Lobster Bob letade efter Elsa,han såg henne gå mot skogen så han ropade på henne.
-Elsa,Tant Elsa,Kartan är borta.
-Jag tog den!
-Varför då?
-Vi måste hitta skatten!Du vet mycket väl att han kom till mig och hota att ta mig till hans skepp och sätta mig i finkan om inte jag ger honom skatten.
-Strunt prat!Du vill ha skatten för dig själv!Säger Lobster Bob strängt.
-Du skulle bara våga sä....,Vad är det där!Spring.
Jim och Jill hör några skrika och blir rädda de hör Lobster Bob knacka och de öppnar dörren genast,Han säger bara spring och de möter en stor fågel med vassa tänder.De är på stranden i buskarna.De ser en gammal man..

Av: Piratkapten råttöga
Strömtorpsskolan, 5an/ 5:2
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka