Av: Olympic
Olympiaskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Vi måste gå till Lobster Bob. När de kom fram till Lobster Bobs hus märkte de att dörren var öppen. Dom knackade och gick in men ingen var där. Dom gick längre in i huset och ser något som rör sig. 

-Vad kan det vara?, frågade Jim.
-Det är Lobster Bob, sa Jill.

Dom smög fram till Lobster Bob och såg att han sov. Han höll i en kompass, Jill plockade upp kompassen från hans hand. Hon började analysera kompassen, det enda hon hittade var en inristning på baksidan av kompassen. Det stod: ju närmare ni kommer skatten desto mer vibrationer. Jim tar upp kartan och vänder på den det står samma citat. Då smög dem iväg.

Jim & Jill började gick runt i den varma sanden för att nå den höga bergstoppen som dom hade sett på kartan. De gick och dom såg en skugga bakom sig som kom närmare. Jim & Jill vände sig om, men det fanns inget där. Så började båda springa av rädsla. Dom sprang upp en bit för berget och hittade ett skjul som dom sprang in och gömde sig i. Dom hittade ett litet fönster vid dörren. Jim & Jill kikade ut genom det lilla fönstret. Men till deras förvåning fanns det bara skuggor där och inga kroppar. Då pekade Jim på dörren på baksidan av skjulet. 
-Jaa!, sa Jill.
Jill blev så glad för att det fanns en dörr och bakom dörren fanns det en trappa som ledde dom upp till bergets topp. Dom kom upp en bit för trappan och såg då att en bit av trappan var av.

-Nej, vad ska vi göra, ropade Jim.
-Jag vet, vi hoppar, sa Jill.
-Aldrig i mitt liv att jag hoppar över det där!, skrek Jim.
-Jo det ska du, sa Jill.

Då i den stunden puttar Jill över Jim till andra sidan av stupet. Han klarade sig. Sen var dom äntligen framme. Men dom möttes av något hemskt på toppen. Det var dem två skuggorna. Kompassen vibrerade mer och mer och dom förstod att i huset framför dom låg skatten. Dom började då springa så fort dom kunde förbi skuggorna. Jill & Jim hann in i huset. Då hittade syskonparet en kista. Det var den! I kistan fanns det ett hål, kompassen passade in. De såg ett vitt sken....

Av: Olympic
Olympiaskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka