Av: Jaktbarnen
Stallarholmsskolan, 5a
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Nu måste vi skynda oss. Jill och Jim sprang efter figurerna. Figurerna klev på en båt som tog dom till andra sidan ön. Jill och Jim tog en roddbåt efter dom. När de kom fram så gömde Jill och Jim sig i en buske. I busken hittade de en rulle. Jill och Jim öppnade rullen, det var en kartbit. Den leder till den andra kartbiten.

Dom gick tvåhundra meter åt väster och sen stod det inget mer. Jill och Jim letade i alla buskar som de hittade mq en det fanns ingen kartbit. Jill och Jim blev hungriga så dom hittade lite blåbär och några lingon. Jill råkade spilla lite blåbärssaft på kartan, då kom det fram en text där det stod att den andra kartbiten var i ett träd. Jill kollade upp i ett träd, där hängde den andra kartbiten. Det var klurigare att förstå den men till slut kom de på att Tant Elsa kunde läsa kartan.

Jill och Jim tog roddbåten till Tant Elsa. Hon sa att den tredje kartbiten var på en ö som heter Djurön. Jim och Jill sov hemma hos Tant Elsa. Nästa morgon så sprang de till deras roddbåt och rodde till Djurön. När Jill och Jim var framme så letade de i buskar och träd men de hittade ingen karta. Jill kollade på kartan men Jill såg att Jim hade hållit i kartan åt fel håll så Jill fick ta hand om kartan.

Dom sprang till roddbåten. Jim rodde till Djurön och då kom dom till rätt ö. Jill och Jim sprang på en liten stig på

ön. Dom tittade på kartan och det stod något på baksidan av kartan. Jim sa att det började bli mörkt så vi skulle sova i roddbåten. Jill hittade lite nötter som dom åt. Nästa morgon sa Jill till Jim att han behövde skynda sig. Jill och Jim sprang upp på berget. Där uppe hittade Jill kartan i en buske. Kartan visade ett rött kryss på kartan. Jill sa att de är där var kartan. Jill och Jim sprang ner för berget. Där nere skulle dom leta på stranden. Jim hittade något som såg ut som en kista. Jim ropade efter Jill. Jill kom och hjälpte till att gräva upp den. När den var uppe så öppnade dom den, det var jättemycket guldmynt.

Av: Jaktbarnen
Stallarholmsskolan, 5a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka