Av: Dreamteam
Stallarholmsskolan, 5a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig, sa Jim du behöver sova för imorgon ska vi ut och leta efter skaten innan dom andra tar kartan. Vi får hålla oss på vår vaket. Vi måste hitta den andra kart biten. När vi vaknade på morgonen så gick vi för att äta mat. vi gick till Elsas bibliotek. När vi kom fram till biblioteket så träffade vi Elsa vi frågade om vi kunde få något att äta, Elsa sa att det fanns mat i köket.  
När vi kom in i köket så såg vi att det var vår favoritmat rätt det var pannkakor med sirap. Vi tog fatet med pannkakorna och satte oss vi matbordet. Vi vräkte i oss pannkakorna och tyckte att det var jättegott.  
När vi hade ätit upp så gick vi för att leta efter den andra kartan biten. Vi gick till den stora stenen som fans på ön. När vi kom fram till stenen så träffade vi en man. Mannen hette Life. Life var en gammal man som var ungefär 74 år. Han frågade om det var vi som har halva kart biten vi svarade ja. Life sa att andar kart biten fans på andra sidan ön. Ni måste bygga en flotte och ro ditt. Vi började huga ner träd och löv. När vi hade huggit ner tre träd så släpade vi ner dom till stranden. Sen började vi bygga en ram. När vi blev klara med flotten så bar vi ner den i vattnet.  
När vi började ro så såg vi något stort i vattnet. Det var en stor haj. Vi såg att den började simma i mot oss. Vi började ro in till land så fort vi kunde. Men då kom hajens barn och bett sönder ena halvan av flotten. Vi blev rädda och skrek efter hjälp då kom Life med sin motorbåt och skött hajen med sin harpun. När han hade skjutit hajen så kastade han ner en stege som vi klättrade upp för. När vi kom upp på båten så skjutsade han oss men när vi var tvåhundra meter ifrån så sa han jag kan inte åka närmare för då kommer monstret att förstöra båten. Så Han släppte ner oss nära ön. Vi började gå mot där Life hade sagt att kart biten var. Men då såg vi en jätte står mammut som gick i mot oss. Den satt sig på sina knän och ville att vi skulle sätta oss på den. När vi satte på mammuten så somnade vi.

Av: Dreamteam
Stallarholmsskolan, 5a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka