Av: Embla.A.L.S.
Vonga skolan, 4-an
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

.. skydda kartan och lista ut vad som händer. 


På morgonen vaknade som vanligt igen och Elsa beter sig helt normalt. – Varför får inte vi träffa Bob, frågar Jim och Jill  samtidigt. – För han pratar så mycket strunt, svarar Elsa. – Nu måste jag äta något, säger Elsa.  Dom äter frukost som vanligt. Elsa känner du Bob?, Frågar Jill. – Känner och känner jag har väl träffat honom några gånger men han pratar så mycket konstigt och särskilt mycket om en skatt som han säger finns här på ön. Själv har jag aldrig trott honom,  svarar Elsa. 


- Är han inte ensam det är väl bara vi som finns på  är han inte ensam det är väl bara vi som finns på ön  The Reef? frågar Jill. – Han har alla djuren att vara med, svarar Elsa. 


Helt plötsligt så frågar Jim, har du en syster? Elsa flämtar till som om hon vore rädd för något. Jim och Jill går från bordet. De går ner till stranden för att bada.
 - Vi behöver nog ha med oss kartan, säger Jim och Jill samtidigt. - Jag hittar inte kartan!, ropar Jill. - Konstigt, säger Jim. - Vi får väl gå ner till stranden utan kartan då.


När Jim och Jill är nere vid stranden några minuter senare hör dem svaga röster.
Det låter som kvinnan vars röst liknade Elsas och manen vars röst dem trodde tillhörde Bob. - Kom! vi kan gömma oss bakom busken där borta, säger Jim. Busken var precis bredvid ett träd. På ett vist ställe var det extra buckligt, Jill känner där. det var ett rep. - Det är ett rep på trädet, viskar Jill till Jim så tyst han kan. Dem kollar på andra sidan trädet och där står Elsa fast bunden och med mun kabel.


Vad har hänt frågar Jill samtidigt som Jim tar bort mun kabeln. - Jag har en ond tvilling som heter Ella och hon vill hitta en skatt som ska finnas här på ön den ska innehålla en massa guld och diamanter, seger Elsa. - Hon letar tillsammans med Bob, seger Elsa. 
- Dem kommer köpa hela ön och bygga ett stort hotell där alla kan komma och bo, seger Elsa. - Vad händer med oss?, frågar Jim. - Vi blir bort skickade och dem river huset

Av: Embla.A.L.S.
Vonga skolan, 4-an
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka