Av: Liam the pirate
Ryssbyskolan, 4
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

ge oss av, vi kan inte vara kvar här. Tyst tog de ryggsäckarna och smög sig ut i natten. De står en liten stund utanför kojan och funderar på hur de ska fortsätta sin vandring. De tog sina ficklampor och lyste framför sig, då fick de se sex ögon högt upp i en trädkrona. Jill skrek till och tappade sin ficklampa som olyckligtvis rullade iväg ner för stigen.
- Min ficklampa! skrek Jill.
- Tyst, det kommer någon! sa Jim. De slängde sig ner bakom en stor sten. De låg blixt stilla bakom stenen, de vågade knappt andas. Någon sa med en speciell klingande röst "följ oss" de tittade upp bakom stenen och fick se tre talande papegojor i mökret. En av papegojorna flög i förväg och plockade upp ficklampan med näbben, lyste på den mörka stigen så det bara var för Jim och Jill att följa efter ficklampans sken. Efter en lång och besvärlig vandring närmade de sig en liten hydda. Papegojorna flög in i hyddan och Jim och Jill följde efter. De blev något förvånade... där satt en skäggig man i rock, hatt och ett träben. Mannen sa "vilka är ni?"
" Eh vi är Jim och Jill och har tagit oss hit från fastlandet. Men vem är du?"
"Jag är Lobster Bob."
Hitills hade dem trott att han var en trevlig prick men nu förstod dem att de hade fel. Lobster bob tog fram ett tjockt rep. Han sa till dem att sätta sig ner och ta fram kartan. Jim och Jill tittade på varandra och samtidigt förstod dem att de måste göra något nu! De rusade ut ur hyddan och tog varann i hand och sprang för livet. De hörde hur Lobster Bob skrek efter dem, "DET ÄR MIN KARTA!" Papegojorna flaxar runt deras huvuden. De måste ta skydd. De får tvärstanna, framför dem är ett stup och nedanför är vatten. Jill vänder sig om och ser någon som kommer efter dem. Det enda sättet är att hoppa och det gör dem. De kommer långt ner under vattnet och när de kommer upp över ytan så börjar de simma utmed klipporna, i hopp om att ingen ska se dem. Det är stora vågor som slår mot klipporna och de får kämpa för att hålla sig kvar över vattenytan.

Av: Liam the pirate
Ryssbyskolan, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka