Av: Aloe Vera med Mera
Hjortmosseskolan, 5A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

The Reef - Aloe Vera med Mera

-Nu måste vi följa efter och ta reda på vad den där Tant Elsa håller på med 
-Jag trodde vi kunde lita på henne, sa Jim dystert.
-Jag vet, hon var en snäll gammal dam, sa Jill.

Jim och Jill följde efter tant Elsa och Lobster Bob och till sist kom de fram till en grotta. Jim och Jill stannade hastigt och gömde sig bakom en burrig buske. Ett stort stenblock täckte öppningen in till grottan. Men stenblocket sköts åt sidan när tant Elsa och Lobster Bob passerade ingången. Jim och Jill följde efter dem, men när de försökte komma in flyttades inte stenblocket på sig.
- De måste ha något slags system så stenblocket bara flyttar på sig när dem passerar, sa Jim.
-Jag tror inte det, sa Jill. Det kan inte finnas så moderna system i en grotta.
-Men det kanske finns någon annan väg in, sa Jim.
-Ja, kanske ett slags hål! sa Jill.
 De gick runt det stora blocket för att hitta en annan väg in.
Men tant Elsa hade förstått att Jim och Jill följde efter dem. Så de gillrade en fälla. Tant Elsa flyttade en stor sten så att Jim och Jill kunde komma in. Nu skulle de bara vänta på  Jill och Jim…Tillslut hittade Jim och Jill vägen in, och kröp försiktigt in genom hålet. Där inne var det mörkt, men hastigt tändes det ett ljus lite längre in i grottan. Dom smög närmare för att se efter vad det var för något. Fast det skulle de inte ha gjort…

När de kom närmare ljuset föll det ner ett nät från stentaket. Nätet fångade  både Jim och Jill. De hörde en hes röst som sa - “Jaså, ni vågade er hit”. Jim och Jill kände igen rösten. De hade hört rösten förut, De förstod direkt att det var Lobster Bob. Tant Elsa kom fram och ryckte kartan ur Jills hand.
- Nej! ta inte kartan, skrek Jill. Jag trodde att du var en snäll dam, men det visade sig att du var en bedragare.
-Du ville bara hjälpa oss för att komma åt skatten, sa Jim. 
-Ja och? sa tant Elsa. Ni små knuttar kan inte hindra mig från att hitta vägen

Av: Aloe Vera med Mera
Hjortmosseskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka